My Web


Friday, December 30, 2011

Segmen Bloglist X-Change and Review Ur Blog by Kiz.Meh ler Join!

Assalamualaikum...


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan


*copypaste*






**Cube tengok entri kat atas tu... Haa ape lagi jom laa ramai2 join.. free tu.. Bukan payah mintak duit korang p0n..huhu3. Buke-buke jer bl0g pagi nih tibe2 ternampak plak ade invitation dari bl0g kizgarden kat shoutmix tuh. Ni 1st time kot aku dapat jemputan wat segmen2 macam nih...ape lagi, try masuk jelaa..huhu3.:))

Sunday, December 25, 2011

oohhh makcik-makcik... biar bet0l???!!!

Assalamualakum wbkt...

Dah lama rasanya bl0g aku nih dah tak haapdet. Bukan apa, seperti bese la alasan aku iaitu kemalasan yang melampaui sempadan thai/malaysia dan tiada idea yang mencurah ke ladang kelapa sawit...eh bet0l ke aku ckap nih...ahhh lantakla bet0l ke salah. Aku yang taip bukan ko..hehe3. 

0klaa, nih aku nak cerita 1 pengalaman manis wat aku sebab tadi dapat jumpa lady gaga.. eh silap.. aku jumpa irfan khairi laa depan2 mata. Kenal kew irfan khairi tu sapew??? Haa tak kenal??? Law tak kenal sudah...ade aku kesah..!!! hahaha3.. gurau2.. Law nak tau irfan khairi tu pakar motivasi untuk usahawan2 yang menceburkan diri dalam perniagaan menerusi internet masa kini.. Dye tu jugak seorang jutawan internet termuda kat malaysia nie.. Terkenal la jugak sebab selalu masuk tv. huhu3.. riaknye rase dapat jumpe selebriti..:p Haa?? ape??? nak tahu camne aku dapat jumpa dye??? Adelaa... mane leh bagitaw.. Ape??? Kedekut nk gitaw??? biar lerr.. ade aku kesah...!!! hahaha3.

ni laa irfan khairi law ade sape2 yang xkenal lagi tu.. ni link fb dye...

haa tu satu citer, baru mukadimah jer tu sebab yang aku nak citer ni plak baru la berkaitan ngan tajuk entri nih..hehee3. Sori sebab wat citer pasal irfan tu panjang2.. Beselaa sebab da teruja dapat jumpa ngan orang2 terkenal ni memang eksaited sikit..hehee3. Macam tak bese plak korang kan..:p K,laa dipendekkan citer tadi aku gi laa tengok orang main race2 kude kete kat bandar tu. Dah 2 ari ade drag challenge kat bandar sini. Macam bese la law ade race2 macam tu memang orang akan berpusu2 la datang macam gi tengok konsert j0m heb0h.. Law ceramah tak de plak nak lepak ramai2 mcm tu.. Duniawi..duniawi...semata2..huhu3. termasuklah aku sekali..hahaha3. 

Yang menjadi kepelikkan, keanehan, keterujaan, kebingungan, ketidak pastian, keterkesimaan yang teramat sangat sebab aku teng0k macam orang ade kat situ..berape banyak 'ke' daa.. Kalau orang2 mude tu memang besela ramai tmpat2 macam tu kan, tak kesahla org bujang ke, duda kew, suami isteri kew, couple kew, ayah bawak anak2 kew..yang tu bese la aku teng0k. Tapi tadi.. aku nampak ade jugak makcik2 yang sanggup duduk lepak kat situ berjam2 lamanyew join tengok race tu... huhu3.. apekah??? Biar bet0l??? Ni mungkin 1st time kot aku teng0k makcik-makcik suke teng0k race2 macam nie. Nak cakap datang ngan anak2 dorang takde plak aku nampak kelibatnyew. Kadang-kadang aku ase pelik gakla teng0k gelagat makcik2 nih. Kadang2 ase nak tersuke..kadang ase nak tergelak..kadang2 ase nak tid0..haah sudah..tu sangat pelik.. dermm... sejak bile jiwe keibuan mereka ni telah disemai oleh sukan2 yang ekstrem kelakian macam nih???.. huhuu..memang takley blaa bile melihat situasi sebegitu.. hehee3, tibe2 jer rase nak bertanyekan s0alan pada mereka, apekah da tak hengat nak balik rumah da kew?? masak kew hapew kew??adoyaiii.. Cian anak kat umah kelaparan, suami plak camne laa agaknyew yerk.. 0ooh makcik-makcik(mungkin jugak da bergelar nenek)..anda juge berminat teng0k race2 ni erk..napew tidak j0in sekali masuk race?? hahaha3. geli hatilaa teng0k...:p

Tapi aku respect gila laa kat sorang pakcik nih.. nak taw sebab hapew??? Sebabnyew dye masuk join race tu dan kete yang dye gunekan kete old sch0ol jerr.. ford escort lame..samelaa ngan diri beliau p0n yang da old sch0ol..hehe3, tapi nak habaq hang bapaklaa lajunyew. Abes semua kete satria, waja, wira, saga, honda dan lain2 kete kene tibai.. Lu memang otai laa br0..hahaha3. Enjin apekah yang dye pkai agaknyew yerp???..masih menjadi persoalan dalam ruang2 kepala hotak nih.






kete aku super emperor

*Aku nak main lumbe2 kete dash yankuro plak lepas nie..teringat zaman kecik2 dulu..huhu3. Korang p0n mesti penah main kete tu kan dan citer kartun dye penah femes satu ketika dolu2..:)

Monday, November 28, 2011

Aku sudah diGari... Kamu jangan Nakal2. Jage tunang tu leklok.

Assalamualaikum wbkt.

Pada tanggal 27 November 2011 bersamaan 1 Muharam adalah tarikh yang bersejarah bagi diri aku. Pada hari itu adalah hari pengikatan antara 2 hati, 2 hubungan dan 2 buah keluarga. Maka dengan itu dengan rasminya aku telah begelar "tunang orang," dengan orang yang paling aku sayang.. Aku sangat yepiiiii....hehehe3.. (gatai noh....:).


Kat bawah nie aku nak share kegembiraan bersama2 korang semua...
Lihatlah....!!! hehe3

"

"

"





0keyh ni baru sikit... law nak tgk lagi lebey2 sila gi ke fesbuk aku k...:). K,laa da letey nak taip, mau gi h0neymoon jap...huhu3.










*Aku da tak boley nak nakal2 da macam dulu... nak pewitt2 kat awek laen p0n da tak b0ley skunk.. Darah aku skunk sangat manis n boley wat air sirap...tak payah beli gula.. nak tak?? nak tak??...:p

Monday, October 31, 2011

Teruja lah weii...

assalamualaikum...

Pagi2 ni, saya nak ceramah sikit yer..yerr.. akal yang sihat hati yang bersih otaknye cergas yer..yerr..." petikan dari fadzilah c0met0me. hehee3. apekah???..:p

K,laa stelah dah lama tak update blog nie hari nie baru aku berkesempatan untuk update satu p0st 0r entri baru..satu je p0n..huhu3. Pagi2 nie otak aku da p0n diisikan dengan ilmu2 yang trbaik dari ladang oleh pensyarah uitm kat sekolah nie.. layan gaklaa..huhu3. Sekurang2nyew leh jadi insan yang cemerlang sikit lepas ni kan..hehe3.

Kat entri nie sebenarnyew aku cuma nak bagitaw yang aku rasa sangat teruja semalam sebab dapat jumpe penyanyi cinta muka tak malu..eh silap...cinta muka buku tu..hehee3.. Caye ke x??? Xcaye...klaw xcaye j0m teng0k n skr0ll ke bawah.....

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



hhaaa....
ni pic masa kat karnival gegar harian metr0 semalam..huhu3
(apasal aku nampak gelap sangat lam pic nie...najwa latif putih lak...nie mesti camera member aku yang rosak nie..haaisshh..!!!):p



Sekian.

*da lame sebenarnya xsnap2 ngan retis nie...hehe3.. sbb aku ni pemalu...wahahahaa3.

Tuesday, October 4, 2011

budak sekolah ketagih game!!!!

assalamualaikum wbkt..

Ari nie mo0d aku dah jadik cam cik mamo0d security da..(ape kaitannyew??)..kureng selesa ditambah plak dengan masalah yang sedang dihadapi skang...nak tahu masalah ape??? masalah perasaan or hati laa...alamak oii!!! terjiwe tisu laa plak..huhu3. Tapi tu laa yang sebenarnyew. Macam mne p0n bukan tu yang aku nak citer kan..lagip0n takkan laa aku nak luahkan msalah aku kat dalam blog ni kan...dahlaa lame tak update..sarang badak sumbu p0n da bersepah lam blog aku ni dah... Hahh!!! tu aku nampak cicak tokek tu...jap2..aku nk gi tangkap jap... Paaakk..!!!! alamak tak dapat plak.. Nampak kan, blog aku da jadi macam hutan belantara dah..sampaikan cicak tokek p0n leh habitat kt cnie..huhu3. 

Firstly aku nak mintak maaf kat follower2 yg sentiasa tengok2 blog aku nie and sntiase remind aku bile nak update?? Aku bukan ape, cume kekurangan mase,sibuk sikit ngan tugasan dan idea kureng mencurahkan di ladang gandum dalam kepale hotak aku nie..tu yang lame tak update tu.. Sori yer..nanti same2 kite naik lori..:p

Oklaa, maaf p0n da mintak..tggu korang jelaa bagi maaf..law xnak bagi xperlaa..korang jgk jdi jering nnti..tangkai2 takmen dah..bukan leh makan p0n..hehe3. Sekarang aku nak mulekan sikit penceritaan pada entri aku yang first nie setelah 2 bulan xupdate.. Ok, camni citernyew, pagi2 tadi mase aku sampai tmpat keje aku nie iaitu sekolah ni laa ade sorang budak yang agak2 nakal tp takley kalahkan nakalnye si namawee tu lg...huhu3. Otak tara tu.. Dye dgan selamber gi kat aku kononnye mcam nak jempot aku gi masuk ofis.. K0non nak tunjuk baeklaa ari ni tu... tebiat ke hapew...bajet aku xtaw lam fikiran dye tu..penuh dengan kejahatan(muslihat). Rupenyew buat baek ngan aku tu sebab nak msuk bilik akses..tu yang tunggu aku tu siap wat muke 3 suku. Dorang ni bukannyew ape, saje nak maen game kat bilik tu.. 

Mase aku nak buke pintu tu p0n berebut2 macam kene sampuk syaitanirojim setiap diri dorang masing2 nak masuk.. Macam takde disiplin.. Yang pastinyew dorang semua nie memang da ketagih ngan game..aku takley nak wat ape dah.. Hanye boley jadi supplier jer utk dorang dptkan st0k utk lepaskan gian... Law tak dapat mulelaa dorang tu menggigil2..ado0ii nyer ter p0n...tak boley nak sekat dah... Agak2 ape ubatnye yerr??? Cer bagi pndapat skit??? Nak bagi penyepak, nanti ibu-ibu, bapak-bapak dorg semua datang berhijrah ke sini plak.. Agaknyew law bagi suntik colour refill kat dorang nie baru berhenti ketagih dorang tu kot...barulaa meriah skolah nie ade budak2 warne warni nanti...kuikuiii3..

Disini lah kejadian tersebut berlaku..suspek masih sedang diburu..(hah..!!!apekah??)


Lupe plak...di kesempatan nie, aku nak ucapkan gud luck pada sepupu aku kat trgganu tu dan pada semua budak2 1 Malaysia yang ambik PMR ari nie..Wat yang terbaik k..!!! Chaiy0ok..!!!





*citer aku tak besh mane ar kali nie..harap korang bace jelaa erk.. Ape2 p0n akhirnye update gak blog aku nih... Yah0ooo... :))
Nak gi bertapa jap untuk hilangkan tensi0n ngan masalah2 yang melandew skrg ni..huhuu. :(

Thursday, August 4, 2011

Hari ini Hari Penetasan aku..

peace!!! aku anak burung unta..haha3


Assalamualaikum..

Sejuk sungguh pagi2 nie,ketar abes jari jemari ku ini sambil menaip entri di bulan ramadhan tika aku sedang bertugas di ofis ini. Ditemani dengan angin sepoi2 dari kipas cap KDK menambahkan lagi kesejukkan yang tersedia ada, membuatkan diriku seperti nak memerut (buang air besarlaa). Gigilan diriku ini makin terasa bile teringatkan detik saat, waktu ketika dan masa di hari Khamis nie.

Ok,laa yang diatas tu cume mukadimah saje. Nampak skema kan...hahak3..sebab suda terpengaruh ngan ayat dalam novel la tu..hehe3. Oklaa macam nie laa senang..Kat entri ni malas pulak aku nak citer panjang2.. Kalau citer banyak p0n tak gune,tendang p0n tak kene... S0 aku nak lurus point jelaa...hehe3. Seperti dalam entri lepas ade aku katakan bulan 8 nie adalah bulan penetasan aku, s0 ari ni adalah hari penetasan aku yang ke-17 tahun..Sweet Seventeen..:p hihiik3..sungguh c0mel... Haaa..percaya tak??? percaya tak??? Arrhh poyo laa ka0..haha3..tu aku tipu.. 

Wokey laa.. Dengan ini saya penyimpan mohor besar raja2 kepulauan Amazon ingin mengishtiharkan bahawa sebenarnya ari nie 4/8/2011 adalah ari my besday yang ke-24 tahun. huhuk3..tua da aku..pt0tlaa da berjanggut.. embekk..emmbeekkk..l0l.. Ermm Papep0n aku rase bersyukur sangat sebab tahun nie ari penetasan aku macam member aku cakap jatuh dalam bulan ramadhan bulan yang mulia ini. Semoga mendapat lebih berkat dariNya..Aminn.. 


Buat kawan2 yang mengenali diri aku aku dalam blog nie sila wish besday kat aku. Ini adalah satu arahan!!!..sebarang surat menyurat atau bantahan tidak akan dilayan. Ini kerana kawan2 di fesbuk sudah mengewishkan kat aku..eh betul ke spelling aku nih..aahh..lantaklaa... 

sile lakukan seperti beliau... :)

Ok,laa dikesempatan nie aku nak ucapkan bebanyak2 lah terima kasih kepada mak kerana telah bersusah payah dulu tuk melahirkan dan membesarkan aku.. Pada ayah jugak trima kasih banyak2 kerana dah menjaga aku dengan baik selama nie. Aku sayang dorang sebab tanpa dorang mungkin aku takde dalam dunia ni..aku bersyukur sangat2..:( touching...sobb.ssoobs.. tak lupe jugak pada semua kawan2 yang telah wish kan besday kat aku dari semalam hingga ari nie dan yang tengah dalam proses tu, Trima kasih sangat2. Ingat gak korang kat aku erk.. Sangat terharu..huhu3. Dan kalau ade sape2 yang nak bagi gift kat aku tu, sile2 lah berbuat demikian sebelum tarikh tutup yer..Cepat2, peluang ni hanya sekali dalam setahun.. hahak3..:). (aku memang muke tak malu mintak hadiah kat orang)..aarhh..pedulik hape aku..:p.



gift f0r me...tp tak dapat lagi..sedang menunggu dengan penuh kesabaran...huhu3

Ermm aku rase nak celebrate besday nie mase hari raya nanti lah.. Ok tak???Ok tak???..hehe3 (^_^)




*Sangat terharu dan gumbira di hari ini..selamat hari raya.. Maaf zahir batin..:p.eh...apekah??
Sape2 yang l0m wish besday kat aku sile wish k.. Peringatan kali ke 2. (jangan tunggu sampai peringatan ke3..nanti surat merah(amaran terakhir) akan dikeluarkan dan dihantar ke setiap rumah anda!!!) :p.

Thursday, July 28, 2011

Bulan 8 tahun 2011 everythings in 1... sangat suka!!!

Asssalamualaikum..

Salam sebagai pembuka bicara.. Bicara tentang ape?? Haa tu yang nak citer kat sini. J0m lepak2 jap sambil dengar citer dongeng Pak Hussin ngongek Kaki untut kepala kemek nie..hahaa3.. Xdelaa,gurau2...jangan marah kepada yang bernama Hussin..kikiih3..

Nak mulakan sikit story mory about dis month.. Bulan 8 tahun nie memang banyak peristiwa akan berlaku dalam negara kite. Cube korang teng0k, 1 Ramadhan jatuh tepat pada 1 haribulan 8 nie dan insyaallah kita akan beraya p0n pada hujung bulan nie jugak kan.. Bila sebut raya jer, mesti orang bagai nak gila mempersiapkan kelengkapan untuk menyambutnya.. Belum mula puasa lagi p0n para2 sakuri makcik2 dah seb0k suruh para2 sakura suami beli macam2 untuk perhiasan rumah.. Al maklumlah,raya setahun sekali jekan..semua barang nak tukar baru..huhu3. Lebih hebat lagi ade yang da siap tempah baju awal2..belum mula puasa lagi tu..haisshh..:p Ape2 p0n ingatlah yer, bulan ramadhan ni bulan untuk kita belajar erti jimat cermat dan kurangkanlah nafsu pembaziran. Pastikan jugak korang semua puasa k..jangan curik2 makan taw..nanti kene sumpah jadik kucing..hehe3..sangat c0mel..rase nak tampar2 muka kucing yang banyak2 tompok..hahak2. Mase ni jugak laa kite dapat menyucikan dosa kita yang telah lalu dengan memperbanyakkan amal2 ibadah dalam bulan yang mulia nie k.. Sama2 laa kita menghayatinye yahh.

Jom puasa!!!

Ok, itu bab raya dan puasa..sekarang kita masuk pulak bab satu lagi peristiwa bersejarah untuk negara kita iaitu Hari Kemerdekaan yang memang sejak azali lagi jatuh dalam bulan 8 nie. Tapi tahun nie sambutan kemerdekaan sudah ditunda pada 16 september sempena hari penubuhan Malaysia. Ini kerana 31 0gos tak dapat dijalankan kerana tarikh tersebut bersamaan ngan 1 syawal. S0, masa orang nak raya, takkan nak seb0k duk wat perarakan pulak kan..hehe3. Jadi J0M SAMA2 KITA SEMUA KIBARKAN JALUR GEMILANG DALAM BULAN 8 NIE YER...!!! Kibar je kat mane2 yang korang suka, kat kereta kew, kat depan rumah kew, depan kedai kew, depan kedai makcik jual karipap kew 0r sebagainyew..hehe3. Janji semangat cintakan negara dan menghargai kemerdekaan tu akan sentiasa tersemai dalam setiap diri kita sendiri k. huishh patriotik plak aku pagi2 nie..huhu.

Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!! Yeaahh..!!!

Lagi satu bulan 8 nie jugak ade peristiwa yang amat penting untuk diri aku sendiri. hehee3. Kali nie aku memang rase besh laa sebab bulan 8 nie ari besday aku dan my Br0..hehe3. Semestinya nanti aku akan dapat sesuatu yang besh dari seseorang...hahaa3..Sangat suka.. Nak tahu bile and ape yang akan aku dapat, tunggu entri yang seterusnya.. Korang p0n prepare2 laa hadiah2nye k..hahak2..yang tu aku gurau..:p.. Tu laa yang aku cakap bulan 8 nie macam astr0.. macam-macam ada..:)

huhuk3, naseb baek korang ade n ingat besday sy..huhu3..i'm lonely..(baru lepas ditinggalkan awek)


Apep0n semua peristiwa tu akan terjadi..belum sampai kite ke masa itu lagi. S0 mari lah kita sama2 banyakkan berdoa agar hidup kita lebih diberkati dan jagelah kesihatan diri bersama k ..
ten que kerana sudi membaca...:)


* Malam nie nak layan b0la sambil makan cekedis 5 bungkus... Go Harimau Malaysia buat G0L!!!...jangan bungkus sudah!!!..hehe3.:p

Friday, July 22, 2011

Tahulah keeper Malaysia tu orang kampung kau!

Grrr....memulakan entri tiba2 dengan rase geram. Tak puas hati ngan member sendiri, tapi ade gak rase macam lawak n nak tergelak..hahaa3..

Assalamualaikum..

Macam nie citernye, ade lah 2 orang member baik aku nih macam tak puas hati ngan wall post aku kat fesbuk ari semalam.. Ini gara2 kecemerlangan sorang keeper malaysia yang bejersi no.1 ketika Malaysia XI vs Chelsea yang berkeputusan kemenangan berpihak kepada chelsea 1-0. 

Semalam kat wall aku tulis keeper tu asal orang felda jengka jer, itulah yang 2 orang member aku tu tak puas hati.. Tahulah Farizal Marlias tu kawan k0rang sama2 mandi paya dulu..mancing sama2.. tahulah dye tu orang kampung ka0..haaa ambiklaa nak glemer ka0 sorang2..hahaha3. Tapi tak salahkan kalau aku gak nak tumpang glemer,lagip0n aku duk sebelah jengka jer ngan jengka korang tu.. Rase bangga gakla ade sorang wakil anak felda jengka jadi keeper kebangsaan.. Hebat plak tu.. Takder "b0l0s saja dinding itu" p0n pintu g0l malaysia.. Lepas tukar keeper baru tembus,tu p0n macam tak berapa nak tembus gol tu dan jadi kontroversi lak.. Ape2 p0n, permainan Malaysia semalam dah menunjukkan peningkatannyew pun. Syabas!!!.

0k,laa wat member aku yang 2 orang tu..ermm nak cakap ape erk kat korang..haa!.. law korang nak sangat title orang tempat ka0..ni aku letak dan aku post kat blog plak... Farizal Marlias keeper terbaik Malaysia ketika menentang Chelsea berasal dari Felda Jengka 18.(aku jengka gak tapi sebelah laa, 17..hehe3). Haaa..puas hati tak??!!! hahahaa...


korang2 semua kalau nak add dye kat fesbuk, klik sini okeyh..










*Aku tak giler glemer macam member aku yang dua orang tu...hahaha3..

Tuesday, July 19, 2011

Lame tak jenguk Blog..

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua geng2 di bl0g,di planet zorag0n mahup0n planet2 plut0 dan alam maya sana sini.. Aiish..dah lame rasenye tak buke blog nie.. Penuh dah dengan sarang semut wat projek kat sini..Tulaa, salah aku jugak,ari tu mase last update blog aritu aku gi minum air manis kat sini..pastu tertumpah lak..tu yang semut2 nie naik kepala tu.. Seb0k la kao cik semut2!!!... Tapi aku suke teng0k semut betina sebab dye lebih besar dari semut2 yang lain..orang laa yang cakap law yg besar antara semut lain tu dipanggil semut permaisuri dye. Aik..citer semut plak dah yang keluar..ahh..lupekan2..

Sejak 2,3 menjak nie diri nie banyak sangat diberikan tugas. Sebagai pekerja yang pr0fesional dan sentiasa proaktif,mestilah kene menjalankan tanggungjawab tu dengan penuh berhemah..huhu3.. Itu lah sebabnye lame tak dapat nak mengupdate blog nie...busy telah mengatasi tahap kerajinan idea aku untuk menulis entri2 yang baru. Jadi dunia blog p0n hilanglah sekejap dari tanggungjawab aku..huhu3.

Ok,laa berbalik ape yang telah aku wat dalam 2,3 ari lepas aku nak citer sikitlah.. 2 ari lepas adalah ari kawen member waktu aku sekolah dulu. Tak sangka um0 baru mude2 macam aku dah jadi suami orang..meriah plak tu ari persandingan dorang. Al-maklumlah pendapatan tinggi,bolehlaa kawen cepat. Ermm macam aku nie, entah laa bile plak..masuk angin keluar asap jelaa kot. Dah kebulur nak kawen jugak ni..hehe3.

Semalam, ermm semalam aku wat pe erk??? eh macam diari lak tulis kisah dan laporan harian diri sendiri.. Ahhh..lantaklaa!!! blog aku,bukan blog mak bapak tiri sebelah laki pakcik nenek ka0 kan..huhu3. opps sori,terkasar bahase plak. Bukan ditujukan kepada sesiapa ok2..hehe3. Sebenarnyew semalam aku nak citer laa hobi terbaru aku..ermm..ishh malu lak nak citer... Sebenarnya aku mule berjinak dalam pembacaan novel nie..hahak3..kotrang jangan gelak k..nanti aku pancung baru taw..hehe3. Semalam dua novel aku dah bace dalam mase sehari jer.. mesti korang akan kate, "eleh..bace sinopsis jelaa tu or bace dah tengah pastu bace yang last sekali..memang laa cepat.." tapi korang silap..aku bace satu2 sampai abes muke surat dye taw.. baru laa leh faham citer dalam novel tu..huhu3. Biaselaa dulu bahasa melayu dalam pembacaan dapat A+ x1000 tu yang setakat novel ade 500 ratus muke surat leh bace sehari je tu.. hahak3..riak pulak dah..aisshh tak baek2..gurau jelaa. Nak taw aku bace novel ape??? Ermm novel nyew adelah yang bertajuk Adam & Hawa keluaran Alaf 21.. Sebenarnyew novel tu dah lame adik aku beli, tapi semalam aku ternampak novel tu terbiar je macam tu tak der orang nak bace, tu yang cube try bace tu.. Lagip0n dengar citer novel tu hebat dan femes. Sekali bace terus layan, lent0k abes ngan citer dye. Adoyaiii.. Sape2 yang pernah bace novel tu mesti tahu citer dye best or tak kan.. Ermm lagi satu aku bace novel cinta gaklaa, tajuk dye Cinta Abadi.. Layan novel2 macam nie best gak kadang2..asyik jadi jiwe keras jekan..sesekali jiwe tisu ape salahnyew..keluar gak air mata kelakian nie dibuatnyew..huhu3.. malu2..sedey sangat kon0n..ptuuiihh!!!hehe3.

Oklaa, abes citer sal tu.. tapi nak tambah sikit lagilaa..lepas aku abes bace novel aku p0n saje2 jelaa try search kat tenet sal novel Adam & Hawa tu..sekali baru dapat tahu yang novel tu terpilih untuk dibuat adaptasi ke drama pulak..macam citer Nora Elena tu laa..huhu3.. mesti gempak abes nanti law keluar drama tu plak..huhu3. K,laa abes pasal novel, sekarang aku nak citer pasal keje aku yang tak siap2 lagi.. Penat gak bile keje bertimbun banyak macam nie pastu kene siapkan cepat plak..adoyaii.. Biase lah keje laa katekan..bile takder keje bolehlaa layan2 movie or tid0 kat ofis nie..bile ade keje,,nah ambik ka0..satu fail penuh ngan maklumat kene wat laporan..p0ning kepal0 den.huhu3. SSQS(Smart School Qulification Standard) nie memang keje yang memenatkan. Tapi takperlah, dah keje..wat aje lah..tak baek merungut2..bt0l tak kawan2???hehe3.

Ermm es0k mahu ambik cuti plak,memandangkan bebanan keje yg banyak nie jadi aku dah ambik result untuk gi rehat2 sambil jenjalan. Tapi tu laa, member2 kat ofis nie bile dengar aku nak ambik cuti jer s0k ade plak yang macam mengeluh..penting sangat ke aku nie??hehe3.. Takderlah, mungkin sebab dorang bosan kot law aku takder, jadi takder genglaa dorang nak lepak s0k kan.. Ermm tapi ade gak yang ambik kesempatan, suruh aku beli macam2 barang2 ict kat KL sok.. Macam taw2 jer aku nak gi LowYatt..huhu3..tapi takper..tolong orang tu kan satu ibadah..Bile kite ikhlas wat ibadah tu maka bertambah2 laa pahala yang kite dapat..betul tak??? :p

K,laa tu jelaa citer aku untuk entri kali nie.. Alhamdulillah masih update gak blog aku nih akhirnya..huhu3. Harap2 lepas nie cik semut2 tu tak berani dah datang kat sini wat sarang..sebab aku dah tangkap permaisuri dye pastu nak wat main laga2 ngan semut itam yang dalam tanah tu..hahahak3. Padan muke ka0 semut!!!..:p
k,laa harap korang sudi membaca. Tak nak follow p0n takper janji bace k..hehe3. 0k,sehingga bertemu lagi di entri akan datang..(bile laa plak aku ade mase nak update blog lagi..huhu3). :)







*S0k nak jalan2 kat KL nak tengok BERSIH....nya bandar KL..hehe3 :p

Thursday, July 7, 2011

PM datang tempat aku wehh..hehe3. - Hari Peneroka Peringkat Kebangsaan 2011



Assalamualaikum wbkt..

Hari ini bersamaan 7/7/2011 adalah hari yang bersejarah bagi warga Felda di kawasan Jengka nie. Hari ini Datuk Seri Najib Razak selaku PM Malaysia ada datang melawat serta merasmikan sempena Hari Peneroka 2011 Peringkat Kebangsaan di stadium mini Bandar Jengka.

Aku rasa bertuah gakla sebab aku p0n anak felda jengka nie jugak. Tadi memang ramai giler warga2 felda dari merata negeri turun ke sini untuk meraikannya. Sampaikan kat rumah aku sendiri p0n kene ambik bahagian program keluarga angkat memandangkan warga yang datang terlalu ramai.

Sudah semestinya jika PM turun kesesuatu tempat tu bukannye turun dengan tangan kosong tapi sejumlah peruntukkan telah diberikan untuk pembangunan Bandar jengka nie. Nama bandar disini yang lebih sinonim oleh penduduk setempat dengan panggilan Bandar Pusat atau Bandar Jengka telah ditukar nama sempena nama ayahanda Datuk Seri Najib iaitu Tun Abdul Razak kerana jasanya terhadap pembangunan masyarakat felda terdahulu. Bandar jengka sudah menjadi Bandar Tun Abdul Razak.

Yang paling membuatkan aku teruja sebagai anak tempatan kat sini apabila diumumkan peruntukkan untuk pembinaan 500 unit rumah kos rendah untuk golongan muda generasi felda. Ade peluanglah aku nak ada rumah sendiri lepas ni..lagip0n aku p0n memang berkhidmat di kawasan felda jengka ni jugak.huhu3.. Terima kasih Datuk Seri..

Lagi satu perkhabaran gembira untuk warga felda jengka nie apabila PM mengumumkan pasukan Felda United fc akan menjadikan bandar tun razak jengka nie sebagai tuan rumah mereka dan peruntukkan untuk pembinaan sebuah Stadium Felda United sendiri disini. Ini akan membuatkan Bandar tun razak ini akan lebih maju dan dikenali raamai. Bandar tun razak ini adalah bandar untuk orang melayu yang rata peniaganya adalah orang2 melayu. Peruntukkan seterusnya adalah untuk pembangunan infrastruktur di bandar ini. Memang sudah lama warga disini mengimpikan pembangunan seperti ini. Kami semua warga felda ingin mengucapkan Terima kasih buat Datuk Seri..

kalau korang sihat korang boleh tgk video nie..kalau x diminta jangan takot pening dan muntah hijau pulak..huhu3
video sekitar ketibaan PM di bandar tun razak jengka




tangan ketar-ketar mase rakam tu..tu yang gambar jadi cegampang tu..maklumlah orang ramai sangat duk serbu ke PM tu..huhu3. Sakit kepala jugaklaa tgk video ni..haha3.:p

Lepas balik dari event ni tadi terus aku tid0 mamp0s sampai petang..tak sedar ape dah..maklumlah bangun pagi2 tadi lepas subuh da gerak ke situ. tu yang rase ngant0k tahap cipan tu.. Cume nak komen jamuan kat situ tadi kureng sebab lauk ciput jer..tak kenyang langsung..huh!!! Tapi ape2 p0n ianya berjalan lancar dan jadi yg 1st time wat kat sini. Syabas Warga Jengka!!! Syabas Felda!!!!



*aku harap akan ade sebuah pasaraya yang diberi nama Jengka Mall kat bandar tun abdul razak ni nanti..huhu3

Sunday, July 3, 2011

bile tengok drag...


Assalamualaikum...

Ambuiih...bukan maen penat lagi weh aku rase ari nie.. Dari tengahari hingga ke petang aku duk tertenggek kat tepi jalan tengok orang maen cium2 drag atau dalam bahase yang lebih ilmiah bergerak di jalan yang lurus, lebih afdal gitu..huhu3. Korang taw ke ape drag tu??? Iyahhh...Pastinye korang tahu kan..Kalau dah tahu tak payahlaa rasenye nak bagitau lagi..Lagipon aku penat,malas lak nak taip panjang2..hehe3. Drag challenge tu diadakan di bandar tempat aku ni sempena sambutan Hari Peneroka peringkat kebangsaan kat sini nanti. Nak datang??? moh laa weh...ayat orang pahang..hehe3. oklaa, Ni aku nak citer skit pasal drag yang aku duk tengok tadi..

Bile teng0k drag jer mesti ade buruk dan baeknye kan....

  1.  Yang buruknye bile orang ramai parking kete tersusun banyak2 kat tepi jalan..jalan jadi sempit.. Yang baiknye, aku suke hati letak or park kete kat atas jalan dan sebelah ngan kete yang parking kt tepi jalan tu. (padan muke kau sape suh ambik parking kat tepi tu dulu..kan dah xleh kuar lepas ni sebab aku blok..haha).
  2.  Yang buruknye ramai peniaga berniaga kat situ dengan harapan nak cari duit lebih. Jual bende yang same je kot. Yang baiknye, ramai orang buang sampah merata-rata kat kawasan drag tu, termasuklah aku. (padan muke, baru reti sikit majlis perbandaran nak wat keje nanti..hehe3).
  3. Yang buruknye bile ramai orang datang sambil bawak pasangan masing2...cthnye suami isteri, pakwe makwe, anak2...wat semak jer ramai2.(padahal aku p0n same jer..hehe3) Yang baiknye aku boleh usya aksi2 pasangan dan awek2 kat situ..haha3. Pakaian bapaklaa menjolok mata..dapat cuci mata free beb..
  4. Yang buruknye, MC pertandingan tu suke marah2 penonton la plak. Dahla gune bahase yang agak ganas dan kasar2..Yang baiknye, penonton selamber jer s0und dye balik kaw2 punyew..haha3..padan muke!!!. budi bahase budaya kita kan..:p
  5.  Yang buruknye, cuaca kat situ panas laa doh..dahlaa pokok banyak yang mampos..kering.. nak cari port berlindung p0n susah. Yang baiknye, aku dapat duk berlindung belakang awek2 yang pegang payung..best woo, wangi2 jer bau...hehe3.
  6. Yang buruknye, kereta2 drag dorang banyak power2 beb..tapi ekzos bisinglaa,sakit telinge..enjin macam nak pecah bunyi.. Yang baiknye, wat kan aku rasa macam tercabar dan rase nak test power lak kat jalan mase balik tadi..hehe3.. tapi sayang kereta aku kalah ngan BMW sport warne merah..Cilakew sungguh!!! bapak laju!!! grrr...


Tu jelaa nak citer...huhu3. Adoii penat tak hilang lagi nih..Badan plak sakit2 pasai duk lame sangat tadi.. Kalau da kawen kan besh..ade gak orang nak tolong picit2 kan..hihikk3. (^_^)v.

gud nite eberibadi..(x_x)
Tid0 dulu..

Friday, July 1, 2011

Dapat mesej dari budak gampang...

Tadi siang lepas jumaat aku gi jenjalan kat bandar,sambil2 memandikan kekasih aku..dah lame dia tak mandi,hampir 2 minggu..tu laa da bucuk dah..bau tungkik..hahaa3. Memang syokla tempat mandi tu, siap ade bulu2 lagi..Kene ketiak geli woo..huhu3.

Balik rumah jer terus fikiran rase macam tak best jer, seperti reaksi budak2 darjah satu disuruh tengok ceramah ahli politik kat tv. "Pe jadah??!!! Wat abes duit mak bapak aku jer bayar kat astro ambik pakej kartun!!!" jawab budak tu laa.. huhu.. Aku masih tak tahu nak watper.. Isu pergaduhan tak setel lagi..adoyaiii..

Setelah seharian aku menunggu mesej dari sidia, akhirnya enf0n aku berbunyi.." selamat hari raya aidilfitri mulia..bla..blaa.." ringtone dye. Bukan maen excited aku capai fon.. Dengan pengharapan sidia yang bagi mesej ucap maaf atas kesilapan lalu..huhu.. sekali aku buke...

"Yang! Dapatkan video lucah (18sx) hebat,lawa,lucu&barang baek punyew!!! Taip ON ZAR sms ke bla..blaa.."
sender : 0195403716 = (budak **kimak)

terus wat aku macam nak maki orang jer.. Naseb baek aku sayang kredit..grrr.. kalau tak......








*pernah ke korang dapat mesej camtu??? ape korang wat ???huhuu3 @_x

Tuesday, June 28, 2011

Kisah dari lubuk Angker (Seram..eee takotnye..takotnyee..)

Peristiwa ini berlaku pada tahun 2008 yang lalu apabila seorang lelaki dikatakan telah mengalami gangguan mental yang teruk akibat peristiwa yang pernah dia lalui nya. Ini menyebabkan dia terpaksa menanggung sesuatu perasaan yang menakutkan sepanjang hidupnya.

Al Kisahnya bermula apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Amir telah berkenalan dengan seorang gadis melalui laman sembang atau lebih dikenali sebagai Yahoo messenger. Mereka saling berhubungan di situ sehingga suatu hari Amir dengan membanggakan diri telah mencuba meminta nombor telefon gadis yang bernama Yana itu. Setelah bermacam ayat dan cara digunakan Amir,akhirnya Yana bersetuju untuk saling bertukar nombor telefon masing2.

Selepas itu, mereka saling berhubung antara satu sama lain di telefon. Tetapi selama perkenalan mereka, Amir dan yana tidak pernah sekali p0n berjumpe. Tapi itu tak menjejaskan perhubungan mereka, malah setelah hampir setahun mereka berhubung akhirnya Amir telah menyatakan perasaannya terhadap Yana. Yana juga mempunyai perasaan yang sama terhadap Amir. Akhirnya mereka p0n mula bercinta.

Setelah setahun bercinta, akhirnya Amir menyatakan hasrat untuk pergi berjumpa dengan yana pada hari raya tahun 2008 itu. Setelah selama ini mereka hanya bercinta di atas talian, sudah sampai masanya untuk mereka berjumpa. Amir rasa sangat gembira apabila permintaannya itu disambut baek oleh pihak Yana. Mereka p0n telah merancang untuk berjumpa pada hari raya puasa kedua.

Apabila hari yang ditunggu oleh Amir sudah tiba, akhirnya Amir telah bertolak ke rumah orang tua Yana yang terletak di Kedah. Amir pula duduk di Johor. Memandangkan perjalanan Amir yang jauh tu, mereka sempat ber-sms antara satu sama lain. Macam-macam soalan yang ditanya Amir pada Yana. Sebenarnyew Amir masih rasa malu untuk berjumpa Yana dan orang tuanya memandangkan selama ini dia tidak pernah kenal sape Yana dan keluarganya itu, hanya mendengar suara di telefon saje.

Apabila Amir sudah sampai dihadapan rumah orang tua Yana,didapati banyak kereta dihalaman rumah itu. Pada fikiran Amir, itu tentu kereta saudara mara Yana. Dan amir pon telah memberi mesej kepada Yana untuk menyatakan yang dia sudah sampai. Mesejnya dibalas Yana dengan pelawaan menjemputnya masuk ke rumah. Setelah itu, Amir pon keluar dari kereta dan memberi salam kepada tuan rumah. Salamnya dibalas oleh seorang lelaki yang sudah agak berusia dan menjemputnya untuk masuk ke rumah.

Setelah masuk ke rumah, Amir cuba-cuba melihat keadaan dalam rumah itu kalau-kalau ada ternampak kekasih hatinya iaitu Yana. Tetapi kelibat seorang wanita muda pon dia tidak nampak. Setelah itu, orang tua Yana menyuruh Amir duduk lalu mereka bertanya siapa Amir dan ape hajat dia datang ke situ. Amir p0n memperkenalkan diri dan menceritakan perkara sebenar yang dia hajati untuk datang ke situ.

Setelah mendengar penjelasan Amir itu bahawa kedatangan ke situ adalah untuk berjumpa Yana, kedua-dua muka orang tua yana itu tiba-tiba berubah. Beberapa ketika, mak Yana telah menitiskan air mata secara tak sengaja. Amir terkesima sebentar. Dia terpana, kerana tak tahu apa yang telah terjadi. Selepas itu, bapa Yana menceritakan perkara yang sebenar kepada Amir dan sebelum itu dia menyuruh Amir supaya bersabar dengan apa yang nak disampaikannya. Amir masih terpinga-pinga berasa pelik dan mendengarnya dengan penuh teliti.

Bapa Yana telah memberitahu bahawa Yana sudah 2 minggu meninggal dunia. Hah!!! Apa, dah meninggal???!!!! jawab Amir dengan penuh rasa terkejut yang amat sangat. Amir berasa seperti tidak percaya dengan penjelasan bapa yana itu. Penjelasan bapa Yana itu jugak telah diakui sendiri oleh emak Yana. Tapi Amir masih tetap tidak percaya. Amir pon menceritakan yang dia masih ada bermesej dengan Yana selama seminggu yang lepas. Dia berkata Yana sentiasa ade membalas selama mereka ber-sms sehingga lah ke hari ini. Amir berkata, "siapa pulak yang membalasnyew kalau bukan Yana pakcik???" Amir tetap tidak puas hati dengan hal itu dan ingin mengetahui perkara yang sebenar jugak.

Memandangkan Amir yang tetap tidak mahu mempercayai Yana telah meninggal dunia, maka kedua orang tua Yana pun mengajaknya ke pusara Yana untuk Amir lihat sendiri buktinya. Maka mereka pon pergilah ke pusara Yana yang terletak tidak jauh dari rumahnya itu. Setelah sampai Amir melihat batu nisan yang tertera nama Yana. Amir berasa sedih, dan baru dia teringat sebelum ni Yana pernah beberapa kali bertanyakan soalan pelik2 kepadanya yang berbunyi seperti, "kalau yana sudah tiada dalam dunia ni, abang amir boleh ke hidup tanpa yana???""Yana ada sakit abang, abang sudi ke terima Yana walau ape pon yang terjadi???"..tibe-tibe kata2 itu terngiang-ngiang ditelinga Amir. Selama ini amir hanya menyangka pertanyaan itu adalah sekadar gurauan tetapi itu lah tandanya. Amir berasa sangat sedih,hanya tuhan je yang tahu perasaannye masa tu.

Setelah beberapa ketika, Amir tersedar dari kesedihan dan seperti orang yang tidak puas hati dia telah berkata." saya tak percaya pakcik Yana dah pergi!!!.. saya nak jugak tengok dia kalau betul lah ni kubur dia..untuk kali ni jer pakcik.. tolonglahh!!!.. Bapa yana berasa bersalah jika tidak memenuhi permintaan terakhir Amir itu lalu dipanggilnye seorang tukang gali kubur yang kebetulan sedang membersihkan kawasan kubur disitu. Sedang itu, bapa Yana sempat memberitahu Amir, semasa sebelum Yana menghembuskan nafas yg terakhir Yana sempat membuat permintaan yang jika dia mati, tanamlah dia sekali dengan handfonnyew. Ini kerana dia terlalu sayangkan Amir dan handfon tu laa yang menjadi penghubung antara mereka sebelum ini. Maka ditanamlah sekali bersama jasadnyew. Amir mendengar dengan penuh kehairanan bercampur kesedihan yang terlampau. Pada masa yang sama kubur Yana digali sehingga menampakkan sekujur tubuh didalamnya. Amir melihat dengan terkejut dan berasa cemas. Perasaan seram tiba-tiba telah menghantui dirinya, lalu dia menyuruh tukang gali kubur itu menimbus kembali untuk menutupnyew semula.
Sebelum melangkah pulang dari kubur itu, Amir terus mencapai handfon nokia 3310 nye lalu memberi mesej ke nombor Yana yang berbunyi..." Yana, awak dah matikan??? Cam ner awak boleh reply mesej abg sebelum ni kalau betul2 awk dah mati???.. tidak lama selepas itu handfon Amir berbunyi..teett..teettt... "1 mesej diterima" Lalu Amir dengan perasan yang agak cuak dan tangan yang terketar-ketar menekan button handfonnyew membuka mesej itu dan membacanya. Seperti kelihatan orang tersampuk syaitonirojim Amir terkejut kerana mesej yang dibalas yana itu tertulis.." A'ah Yana dah mati abg.. memang yana boleh balas mesej abg sebab Yana kan pakai nombor DiGi.. 'BERSAMAMU..WALAU DIMANA JUA..."hahahaa3.


TAMAT.



rase2 nak hempas laptop or pc tak???hahaa3..jangan2..kalau taknak bagi sy jer..hehe3..jgn marah erk.. Ini adalah cerita rekaan semata-mata. Tiada kene mengena dengan paksaan,desakkan orang mahupon yg hidup ataup0n yang sudah mati..:p Saje nak promote DiGi..hehe3. (^-^)v peace!!!..


Time kasih sebab sudi membace....


nanti nak wat citer 'hantu kak midah balik kedah' pulak..huahuahuuaa..












*semalam tengok citer Karak kat youtube, tu yang jadi terpengaruh wat citer hantu plak nie..penat jari taip panjang2..huhuu3

Monday, June 27, 2011

susahnya nak faham orang pempuan nih!!!!

assalamualaikum...

Malam nie da beberapa kali aku berguling2 atas katil nie. Macam orang putus cinta la plak. Nak kate aku frust menonggeng takder maknenyew...3 ketul ayam Kepci abes aku melantak tadi. Selera gajah kot macam tu. Tapi tu laa, dalam hati nie tetap rase tak keruan..arrhh ayat...

Susah betul bagi seorang lelaki yang berjiwa kental macam aku nie nak memahami ati seseorang wanita. Maklumlah aku bukannyew kumpulan Jambu..ade taman lam hati beb!!! Aku cume ade taman permainan jer dalam jiwa aku nie sebab tu laa susah nak jiwang2 dan romantik2 nie. Aku tak fahamlah kenapew jiwa perempuan nie sensitif sangat??? Ade salah cakap sikit dah merajuk.. Kalau tak pujuk tarik muke pulak, pastu sampai balik p0n tak bertegur.. arrhh...susahnyew... aku tak pandailah nak pujuk2 nie..cume boleh mintak maaf jer..huhu3..

Kadang kadang rase tak tahan jugak tapi tak leh watpe lah sebab dah sayang punyew pasal, terpakse terima jugakla seadanya. Macam mane dan bile lah aku boleh nak faham ati orang pempuan nih tak tahu lah..huhu3.. Mungkin bergantung pada masa dan tempat kot.. Dah tak mau kegelisahan ni terus menghantui diri sendiri.. 5 kali aku jatuh katil sebab berguling2 macam nie. Harap orang2 pempuan p0n kenelah memahami ati orang lelaki jugak..(asyik lelaki jer yg nk kene faham pempuan..mne aci..huhu3.).

Luahan hati dimalam hari.....

Malas lah nak layan perasaan sangat..bukan masalah aku p0n, masalah member je kot..lantaklaa dye setel sendiri.. aku gi teng0k maharajalawak lagi bag0s...(5 kali dah teng0k siaran ulangan).


hahahaahaaa...(gelak sorang2)..






*aku da jadi macam xbetul jer malam ni...taip entri p0n macam orang gile jer..haaaa..aku memang seorang yang blurr.... Time kasih pada yang sudi membaca.. L0ve u all!!!....(^_^)v

Saturday, June 25, 2011

manisnya kurma ini??? hhaaaa...semputt..!!!

assalamualaikum...

Malam yang membuatkan aku seperti tersampuk iblis syaitonirojim apabila menont0n maharajalawak final tadi. Sampai nak terputus urat kentut dan usus perut aku ketawa dibuatnyew. Macam dah kene sawan kucing dah.."tanjat boboi"!!!..huhu3. Lawak dorang memang giler babi babyboy laa.. terbaik dari ladang gandum.

Arrhh..malas nak taip panjang2..nak cakap p0n takguna,kalau tendang da c0nfirm tak kene..sebab kaki pengkoq.. OMG!!!..hahaa3.. Memang aku dah jangkakan dari awal lagi kumpulan Sepah memang akan jadi juara lah. dan terbukti malam nie dorang dapat gelaran maharajalawak tu.. Lawak dorang memang lawak melayu tulen lah. "baek punyew"..Tak sia2 aku ngundi.. u are the best br0!!!.. Mungkin rezeki anak shuib kot..huhu3. Papep0n yang lain p0n best gak..Tahniah wat semua..

Keputusan 1(sepah) 2(jozan) 3(nabil) 4(jambu)...Terbaik!!! ^_^v peace Y0ww!!!!

p/s: nabil best dapat duit sorang2..lebih dari yang lain lain lg..dengki aku..grrr.. Nabil,belanjew aku evo10 sebijik boleh????hehee3

Majulah industri lawak untuk negara!!!


ni part 1 dari sepah..law nak tengok yang lain2 gi cari sendirik kat y0utube k.




*memang senak perut ketawe guling2 atas lantai teng0k lawak dorang semua tadi..nasib baek tak hilang nyawe...huhu3

Thursday, June 23, 2011

Burung aku suke tembak..bile dye tembak dye suke marah..bile dye marah dye nak pecahkan...pecahkan ape...aarrhhh..xtawlaa nak cakap ape dah!!!..

Assalamualaikum wbkt...

Sejak 2 menjak nie aku dah kekurangan idea nak tulis entri kat bl0g nie.. Otak da blurr tahap kritikal dah.. Pastu timbul lak perasaan malas kat dalam diri..memang susah laa kan.. Tapi aku cube gak nak cari benda2 baru dan bahan2 untuk aku update gak blog nie. Kalau tak sape lagi yang nak update kan kan.. Takkan anak makcik kat depan rumah aku lak nak taipkan entri atau tukang kebun kat sekolah aku ni plak kan..

K,laa aku tak mau sembang kemas tak jatuh banyak2 sangat, s0 straight t0 da p0int jela erk.. 0k, melihatkan pada tajuk entri kat atas tu mesti anda,anda, dan anda semua rase pelik tahap nak muntah hijau kan..huhu3. Mesti tertanya2 apekah maksud burung yang aku cakap tu kan....hehe3..dah..dah.. jagan pikir biru blue lak, sebenarnyew memang semalam aku main burung aku.. tapi tu laa, burung aku tu suke sangat bunyi macam marah2.. dahlaa suke tembak2..aku p0n tak faham kenapew terjadinyew kepada diri beliau..huh..ayat,tak bley blah punyew..hehe3..tak der berbaur lucah kan..huhuu..

Mesti anda, anda dan anda semua masih tertanyew2 lagikan, apekah maksud aku berkaitan ngan burung itu kan.. 0klaa, macam ni laa senang..aku p0n malas nak taip panjang2 sebab abang orang besar aku ade masuk dalam bilik aku ni dan memandangkan this time lak aku sedang bekerja s0 aku terpakselah meringkaskannyew.. Kalau korang nak tahu dan nak teng0k burung aku tu j0m laa teng0k kat bawah nie..

"
"
"
"
"
"
"
"








teng0k burung aku tuh,siap leh terbang lagi..hahaha..

Angry Birds..

Haa ni laa burung yang aku maen dan maksudkan tu nye punn...huhu3. Semalam baru install kat dalam lapt0p.. Mule2 tu ingatkan senang jew sebab teng0k macam game budak hingusan tadika jerr.. Sekali maen mula2 senang, naik level makin susah dan makin menguji minda lak.. Memanglaa maen tembak jer, tapi kene tembak pada sasaran yang tepat dan betul.. Memang jenuhla nak aim lubang target betul2 dan kene ade teknik lak tu..baru dapat mata lebih..huhu3. Yang paling best mase level complete tu, suara2 burung berteriak tak hengat tu memang maharaja lawak laa..hahaha3..memang lawak dari amir rajalawak tuh..wakakaa..

Ape2 p0n kalau anda semua nak join maen game tu download je laa kat link nie.. fileserver
thankz t0 Mr Hac.






* ari2 aku maen burung...memang jinaklah xlame lagi...hehehe3

Tuesday, June 21, 2011

Aku dah jadi k0mander..jangan dengki K!!!..

'Sarjan!!!...j0m kite lancarkan serangan kat negeri 9...kite akan jadikan negeri 10..!!!. hahaha3.. '
'Baik komander..kita akan lancarkan serangan sekarang juga!!!!.. 0ooyeaahh..'


Ermm itulah antara dial0g2 yang selalu aku gunakan.. Beselah semenjak dah jadi komander ni busy sikit. Sebab tu berblog nie p0n dah kekurangan masa. Tapi ari nie aku akan khabarkan pada dunia bahawa aku sudah jadi se0rang k0mander untuk sc0ut baru iaitu sc0ut Firdaus's Empire!!!

Kerja se0rang komander memang mudah..cume arahkan tentera sajer.. tapi kadang2 ia menguji keimanan jugak sebab terpakse membuat keputusan untuk menyerang sesuatu kawasan atau tempat itu untuk ditakluk.. Dan ia melibatkan nyawa rakyat yang tidak berdosa.. Jahat kew aku??? tapi tu lah yang terpaksa aku buat untuk meluaskan empayar aku. Baru lah orang akan hormat kat aku dan dipandang tinggi sekali. hahaa3.

Nak citer banyak p0n tak guna, kalau tendang p0n tak kena..s0,aku nak bagitau lah yerr..sekarang aku dah memiliki aset dan kawasan sendiri.. Tentera-tentera aku semua hebat2 belakew. Aset lak ade rumah sewa,bangunan kerajaan, ladang2,estet2, kapal terbang perang,jet2 pejuang, kapal perang, dan hasil perlombongan yang besar.. Aku ade gak geng2 sekutu aku..bukan kutu kat atas kepale tu..tu kutu babun namenyew..ingat NATO je kew ade geng2 sekutu n kuase vet0..aku p0n ade lah..Hahaha3..aku suda jadi raja dan ade tanah sendiri..korang ade kew???huhu3


Mesti korang tak caye kan aku jadi komander sekarang nih???
K, kat bawah ni aku nak tunjuk sket kawasan yang dah aku jadikan empayar aku sendiri tu.. Korang teng0k mesti dengki punyew sebab korang tak leh jadi komander macam aku kan...hahaha3. Dan korang p0n takder harte macam aku ade ni kan...hahaha3.. cerr teng0k..kalu teruja kasi jatuh(angguk) korang punye kepala...ngEh3..







caye tak???caye tak??? heheh3..


Sebenarnyew aku jadi komander dalam game ni jelaa..hehehee3..

klik gamb0 utk pembesaran...

time boring2 takde kerja ni...kerja ni lah yang aku wat part time..hahaha3.. Best apew jadi k0mander walaup0n dalam game.. sekurang2nyew otak kite nie leh jadi cerdas skit sebab bukan senang nak aturkan strategi2 peperangan nie... huhu3. Korang semua yang ade pesbuk tu j0mlaa join...Sape nak kena serang ngan aku dulu, j0mlaa kalau berani!!! hahahaha.




*Taip entri sambil menikmati sosej.." ermm sedap gak kulum makan sosej nie sambil maen perang2..huhuu".



thankz t0 fyqa..Follower ke-21 (ermm sikitkan..baru 21 orang jer..huhuu3..)

Friday, June 10, 2011

Suatu hari dihari jumaat

Assalamualaikum wbkt...

Pagi-pagi nie macam biasa lah aku kene pergi sekolah untuk urusan kerja,bukan untuk aku pergi camping 0r bersuka ria disini. Biasalah tanggungjawab untuk anak didik nie memang berat sikit. Tapi macam biase jugak aku tetap cool menghadapinyew. Walaup0n terasa penat 2,3 menjak nie tapi tu semua sebagai satu cabaran dan dugaan untuk aku.

Nampak tak mukadimah tu???huhu3, tapi bukan itu yang aku nak sampaikan. Aku cume nak share macam mane perasaan teruja dan gembiranye aku pada hari ini ngan korang semua.(sape2 yang bace jelah..yang tak bace tu maknenyew tak terlibat lah k..)huhu3. Aku gembira bukan sebab dapat anak kucing baru atau bukan sebab dapat awek baru tapi....jap lagilah aku gitau..awal lagikan..wat ayat dulu..hehe3. Setelah penat menunggu hampir seminggu akhirnyew aku dapat jugak ape yang aku inginkan. Nak taw ape yang aku dapat tu??? ok, jap-jap...nak sambung ayat lagi nie..hehe.

Sebenarnye dah lame aku nak dapatkan benda tu, tapi no have more money..jadi terpakse lah aku berusaha lagi untuk mencukupkan nyew. Dah setahun aku mengidam..eh macam org mengandung plak..huhu.. tapi tula mungkin rezeki tak der lagi mase tu. Susah kalau nak menyimpan duit nie sebenarnyew, maklumlah barang sekarang semuanya dah naek harge,bukan macam zaman sekolah rendah dulu..nasik lemak p0n baru 20 sen..nafsu kebendaan p0n kuat..jadi tak boleh watpe lah. Tapi biase lah tu kite kene lah ikot perubahan mase kan. 

Aku malas nak mengharap belas dari orang tua aku, kesian pulak kat dorang. Lagipon selama nie dorang dah bagi macam2 dah kat aku. Takkan nak menyusahkan diorang lagi kan.(tapi memang dorang takkan bagi punye,lagip0n aku da kerja dan dah besar..dorang cakap pandai2 lah kau cari duit sendiri..takkan lah nak mengharapkan mak ayah lg..huhu). Nak wat pinjaman karang, banyak lak interest..pejadah aku nak bayar bunge kat bank tu kan. Nak pinjam ngan kawan2, isshh tak mau la aku..bukan prinsip aku macam tu. Nak r0mpak bank..uishh, mau kedalam aku nanti dibuatnyew. Nak harapkan duit nuffnang??? tak payah lerr..dye kedekut ngan aku.. Jadi terpakse lah aku cari sendiri untuk dapatkan ape saje yang aku inginkan termasuklah benda yang aku dapat ari nie.. Usaha demi usaha dan kerja keras aku(keras kew??macam kerja pecahkan batu pulak..huhu), lame2 bertambah gak simpanan aku...hehe3..perasaan gembira tahap babun tu masih tak reda lagi nih..hehe3.

Mesti korang excited nak taw benda ape kan??? Tak yah la taw..boleh tak???hehe3. 0k2..aku bagitau lah, nanti korang nanges gitau kat mak pulak..haha3. Sebenarnyew ari nie aku baru jer dapat memiliki seorang perempuan cantik sebuah lapt0p Hp Pavilion G4 intel i3 edaran Tan Chong mot0r. huhu3. Teruja nyew aku..haha3.  Nak teng0k??? search jelaa kat encik G0ogle tu..

macam ni lah model dye..tapi nie gambar aku ambik dari ihsan encik g0ogle tu..


Tapi papep0n aku nak berterima kasih gakla kat abang ngah aku sebab dye p0n ade tolong aku jugak untuk dapat kan lapt0p tu. huhu3. Kalau tak, mau berjanggut 2 kali lagi aku terpakse menunggu.huhu3. Syukur alhamdulillah..:). Harap korang p0n kalau nak dapatkan sesuatu tu berusaha lah dengan bersungguh-sungguh k. Yang penting korang kene ade matlamat korang masing-masing. Insyaallah kalau korang berusaha, korang pasti akan dapat ape yang dihajati.

K,laa tu jer aku nak citer kat entri kali nie. Semoga korang heppi new year gak bersama aku hari nie yerr..Tambah2 ari nie ari jumaat, harap hari nie akan jadi hari permulaan yang terbaek dalam hidup aku dan pembaca semua..Insyaallah..

K,laa terima kasih sebab sudi membaca...^_^v peace n0 war!!!







*nak godek2 lapPy nie jap(ayat buDak2 gedik)...hehe3. (Ari nie kene gi sembahyang jumaat jap lagi) :-)

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v