My Web


Friday, June 10, 2011

Suatu hari dihari jumaat

Assalamualaikum wbkt...

Pagi-pagi nie macam biasa lah aku kene pergi sekolah untuk urusan kerja,bukan untuk aku pergi camping 0r bersuka ria disini. Biasalah tanggungjawab untuk anak didik nie memang berat sikit. Tapi macam biase jugak aku tetap cool menghadapinyew. Walaup0n terasa penat 2,3 menjak nie tapi tu semua sebagai satu cabaran dan dugaan untuk aku.

Nampak tak mukadimah tu???huhu3, tapi bukan itu yang aku nak sampaikan. Aku cume nak share macam mane perasaan teruja dan gembiranye aku pada hari ini ngan korang semua.(sape2 yang bace jelah..yang tak bace tu maknenyew tak terlibat lah k..)huhu3. Aku gembira bukan sebab dapat anak kucing baru atau bukan sebab dapat awek baru tapi....jap lagilah aku gitau..awal lagikan..wat ayat dulu..hehe3. Setelah penat menunggu hampir seminggu akhirnyew aku dapat jugak ape yang aku inginkan. Nak taw ape yang aku dapat tu??? ok, jap-jap...nak sambung ayat lagi nie..hehe.

Sebenarnye dah lame aku nak dapatkan benda tu, tapi no have more money..jadi terpakse lah aku berusaha lagi untuk mencukupkan nyew. Dah setahun aku mengidam..eh macam org mengandung plak..huhu.. tapi tula mungkin rezeki tak der lagi mase tu. Susah kalau nak menyimpan duit nie sebenarnyew, maklumlah barang sekarang semuanya dah naek harge,bukan macam zaman sekolah rendah dulu..nasik lemak p0n baru 20 sen..nafsu kebendaan p0n kuat..jadi tak boleh watpe lah. Tapi biase lah tu kite kene lah ikot perubahan mase kan. 

Aku malas nak mengharap belas dari orang tua aku, kesian pulak kat dorang. Lagipon selama nie dorang dah bagi macam2 dah kat aku. Takkan nak menyusahkan diorang lagi kan.(tapi memang dorang takkan bagi punye,lagip0n aku da kerja dan dah besar..dorang cakap pandai2 lah kau cari duit sendiri..takkan lah nak mengharapkan mak ayah lg..huhu). Nak wat pinjaman karang, banyak lak interest..pejadah aku nak bayar bunge kat bank tu kan. Nak pinjam ngan kawan2, isshh tak mau la aku..bukan prinsip aku macam tu. Nak r0mpak bank..uishh, mau kedalam aku nanti dibuatnyew. Nak harapkan duit nuffnang??? tak payah lerr..dye kedekut ngan aku.. Jadi terpakse lah aku cari sendiri untuk dapatkan ape saje yang aku inginkan termasuklah benda yang aku dapat ari nie.. Usaha demi usaha dan kerja keras aku(keras kew??macam kerja pecahkan batu pulak..huhu), lame2 bertambah gak simpanan aku...hehe3..perasaan gembira tahap babun tu masih tak reda lagi nih..hehe3.

Mesti korang excited nak taw benda ape kan??? Tak yah la taw..boleh tak???hehe3. 0k2..aku bagitau lah, nanti korang nanges gitau kat mak pulak..haha3. Sebenarnyew ari nie aku baru jer dapat memiliki seorang perempuan cantik sebuah lapt0p Hp Pavilion G4 intel i3 edaran Tan Chong mot0r. huhu3. Teruja nyew aku..haha3.  Nak teng0k??? search jelaa kat encik G0ogle tu..

macam ni lah model dye..tapi nie gambar aku ambik dari ihsan encik g0ogle tu..


Tapi papep0n aku nak berterima kasih gakla kat abang ngah aku sebab dye p0n ade tolong aku jugak untuk dapat kan lapt0p tu. huhu3. Kalau tak, mau berjanggut 2 kali lagi aku terpakse menunggu.huhu3. Syukur alhamdulillah..:). Harap korang p0n kalau nak dapatkan sesuatu tu berusaha lah dengan bersungguh-sungguh k. Yang penting korang kene ade matlamat korang masing-masing. Insyaallah kalau korang berusaha, korang pasti akan dapat ape yang dihajati.

K,laa tu jer aku nak citer kat entri kali nie. Semoga korang heppi new year gak bersama aku hari nie yerr..Tambah2 ari nie ari jumaat, harap hari nie akan jadi hari permulaan yang terbaek dalam hidup aku dan pembaca semua..Insyaallah..

K,laa terima kasih sebab sudi membaca...^_^v peace n0 war!!!







*nak godek2 lapPy nie jap(ayat buDak2 gedik)...hehe3. (Ari nie kene gi sembahyang jumaat jap lagi) :-)

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v