My Web


Tuesday, July 22, 2014

Bulan Julai 2014 paling bermakna

Assalamualaikum wbkt....


         Bulan 7 atau dalam kalendar universal nya disebut JULAI/JULY tahun 2014 ini begitu amat bermakna sekali dalam hidup aku. Nak tahu ape yang bermakna tu?? Nehh aku ceritakan...

         Tepat 7/7/2014 (cantikkan tarikh tu) cahaya mata pertama aku dilahirkan ke dunia ini. Hati seorang ayah mana yang tak gembira bila dapat seorang anak.. Hari tu lah perasaan aku tersangat2 gembira sampai menitiskan air mata lelaki ini... Tak dapat diucapkan dengan kata-kata perasaan waktu tu. Alhamdulillah penantian selama setahun setengah akhirnya impian aku dan isteri untuk menimang cahaya pertama telah tercapai. AKU DAH JADI AYAH..Yeaayy!!! Terima kasih ya Allah... anak pertama aku seorang puteri.. boleh jadi Kak Long laa nanti..hehe3. Sempena  jugak dia lahir dalam bulan puasa/ramadhan ni, jadi terfikirlah dibenak otak aku ni nak letak nama dia.. 


NUR AISHA RAMADHANI 


sedap tak nama tu?? hehee3.. jangan puji lebih2 malu saya..hihiik3.

Dan yang paling bermakna sekali raya tahun ni kami dah bertiga... kene pilih tema baju yang sama lah nampaknya.. tengah dok mikir lagi sampai ari ni tak tahu nak warna apa untuk tahun ni..huhu3.

      Itulah saje cerita aku untuk bulan 7 ini. Bulan depan hari jadi aku pulak.. huhu3. Apepon Syukur alhamdulillah diatas semua rezeki dari Allah yang dilimpahkan untuk kita semua. amin.. Sebelum habis typing aku kat blog ni(maklumlah dah lama tak update blog) aku nak ucapkan buat semua blogger dan pembaca serta seluruh rakyat Malaysia yang beragama islam 'SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN.' Kalau ade salah silap mohon maaf yer... kosong-0 k!!. Sape nak duit raya sila datang rumah, tapi 50 sen sorang jer tau...hahahaa3.   Assalamualaikum.


#PRAY4MH17
#PRAY4GAZAPALESTINE

Saturday, October 6, 2012

Alpha Lipid SDII Dan Alpha Lipid Lifeline

Assalamualaikum wbkt.. 


Rasanya dah berkurun lame kan bl0g al kisahnya bermula nie xupdate...tp alhamdulillah masih ade jugak yang sudi jeng0k n follow/join site bl0g nie...hehe3

Dah terlanjur nak update blog nie, ape lagi aku nak jugak ambik kesempatan nak promote satu pr0duk nie.. Dulu memang aku tak suka nak pr0mote2 barang kat orang nie..Rase macam wat MLM jerr...tak minat sangat...

Tapi setelah diperkenalkan oleh sorang kawan tempat kerja aku tu, aku terus terbuka hati nak join meniaga macam nih.. Rasa macam teruja jer.. Nak tahu kenapa???.. Ini semua sebab pr0duk nih...teng0k bawah...




Lepas aku mencuba produk nie dalam mase 2 minggu jer berat aku dah turun 3 kilogram.. tu p0n sebab aku tak pantang makan p0n.. Main sebat jer macam biase tp aku amalkan minum susu nie 4 kali sehari... Amazing!!!(perhhh ayat tak ingat) macam  tak caya jer berat badan boleh turun jugak!!! Tu yang aku teruja dan berani nak promote pr0duk nie sebab ia sangat berkesan. Selama ni aku ingat macam produk lain, yang kadang2 tu tak laa boleh turun dengan cepat kalau tak diet makan kan. Dan yang paling penting Tak perlu berlapar p0n. Boleh makan macam biasa tapi dia ada lah aturan pemakanannya.. Kalau sape2 yang nak cepat turunkan berat badan tu aku sy0rkan produk nie sebab dia diperkaya kan dengan formula alpha lipid yang terkandung dengan sumber protein dan karbohidrat yang tinggi. Sebab tu kalau kita minum alpha lipid SDII ni kita akan terus rasa kenyang. Lagip0n ia mempercepatkan penghadaman kita lagi satu ia baik untuk kesihatan. Ia p0n dah dibuktikan oleh ramai orang yang dah berjaya kurus dalam masa yang singkat.

Lagi satu produk yang aku nak promote nie jugak memang tersangatlah bagus untuk kesihatan kita. tengok bawah lagi..:)




haaa.. inilah Alpha Lipid Lifeline.. Produk ni memang bag0s untuk kesihatan tubuh badan kita.
Selain alpha lipid SDII, Alpha Lipid Lifeline ni jugak menjadi pilihan org ramai dan permintaan yg agak tinggi..Salah satu lg produk keluaran newimage untuk kesihatan.

ALPHA LIPID MENJADI PENAWAR PENYAKIT-PENYAKIT DIBAWAH:-

Khas buat mereka yang ingin kekal sihat dan kepada pengidap penyakit kritikal, kami ingin memperkenalkan penawar yang sungguh menakjubkan kepada anda.

Sukar nak percaya, tapi memang memeranjatkan, ianya terbukti dan cukup berkesan. Jika anda mempunyai penyakit seperti dibawah izinkan kami membantu anda :-

■Kanser ■Keletihan ■Kencing Manis ■Leukimia ■Darah Tinggi ■Masalah Paru-Paru ■Tekanan/Stress ■Masalah Usus ■Migr
ain ■Resdung ■Stroke/Lumpuh ■Sakit Kulit ■Ketumbuhan ■Thyroid ■Penyakit Jantung ■Demam Campak ■Parkinson ■TB ■Lemah Tenaga Batin ■Ulser ■Sakit Tua ■Osteoporosis ■Asma ■Arthritis ■Allergy ■Buasir ■Bisul ■Masalah Buah Pinggang ■Ezema ■Denggi ■Gout ■Fybroid ■Hepatitis B/C ■Gastrik ■Jangkitan Kuman ■Jerawat ■Prostate ■Kayap ■Migrin ■Insomnia ■Masalah Tulang ■Batu Karang ■Wanita Lepas Bersalin ■Wanita Mengandung ■Masalah Haid/Kesuburan ■Kurang Oksigen Dlm Darah ■Anti Penuaan (Awet Muda) ■Tingkatkan Daya Ingatan/IQ ■Ahli Sukan ■Ahli Bina Badan

Penyakit kegatalan atau dermatitis - Alpha Lipid Lifeline membantu menyembuhkan dengan kandungan IgFI dan IgFII yang memulihkan kulit disamping melawan pembentukan fungus, bacteria, virus dan pathogen.

Alpha Lipid Lifeline juga mengandung:
i Vitamin C untuk kulit yang mana sesuai untuk mereka yang mengalami masalah kulit dan banyak lagi vitamins dan minerals yang mampu membantu proses penyembuhan dari masalah kulit ini.


Buat anda2 dan korang2 semua yang masih was2 dengan produk nie samada halal atau tidak, JANGAN RISAU ye, produk nie semua telah disahkan oleh majlis agama islam dan setiap produknya ade tanda logo halal.. Anda semua boleh check di laman web newimage tu sendiri untuk lihat semua sijil pengesahannya k.
Kepada sesiapa yang nak tanya lebih lanjut pasal harga atau nak dapatkan produk terbaik nie dan sebagainya bolehlah contact aku (firdaus 013-9467937).. Aku p0n dah jadi wakil pengedar sekarang nie..hehe3. Dan sesiapa yang nak join jadi pengedar dan register jadi ahli, boleh terus direct dengan aku k..:) 


Harga pr0mosi aku bagi kat korang semua dan siap ada free gift...!!! Tawaran masih terbuka.. Jadi apa tunggu lagi?? j0m kurus cepat!!! :))


Wednesday, March 7, 2012

Bila tiba musim kawen (mengawan)

Assalamualaikum...


Hantu sungguh!!!...bangun pagi2 jerr mesti dengar 0rang sebelah umah nie duk memekak. Pasanglaa v0lume radio player tu n0.10.. taklaa aku menyumpah macam nie. tengah sedap2 mimpi kucing aku kawen lari kat siam tadi baru jer sampai scene dorang nak akad nikah tengah bersalam dengan t0k kadi tu, dah hilang.. potong stim sungg0h la weii!!!..adoyaii... Ermm jap2...apsal aku bleh mimpi sal kucing kawen lak nie... :p


 Tadi mase nak kuar gi kerja macam bese laa usya2 dulu kat dalam persekitaran dalam umah tu...sekali ternampaklaa beberapa keping sampul surat kat sudut bacaan atas tv.. banyak t0l surat2 lam sampul yang tak bersetem bersepah kat situh.. Sekali aku bukaklaa,ingatkan surat dari saman polis ka 0r surat aku menang where the m0ney dr0p ka kan..bersungguh2 aku bukak dan mentelaah semua surat2 dalam sampul surat putih tu... Tapi dengan perasaan hampa dan berbaur iri hati tiba2 jer muncul...  mane tak nyew semua surat dalam sampul tu semua kad jemputan kawen laa... ad0yaiii.... kawen..kawen...kawen..!!! dermm.. xde keje laen kew!!!??? eh psal lak aku em0 sgt nih?? hahaha3..:p

           Pat0tlaa skang nie aku asyik mimpi sal kawen jer...rupenyew skang da masuk musim mengawan..lupe nak teng0k kalendar tadi...hahahaa3.. Tapi pers0alan yang belum dapat aku setelkan, kenape mesti kucing aku tu kawen lari kat siam??? apekah kaitannyew..hehee3.


       Eh, sebelum terlupe..just nak bagitaw dan menjempotkan anda semua nih... 5 May nanti abang aku kawen wehh...jempot ler datang ke rumah yerr...  datang nanti bawaklaa adiah besar2 untuk aku..hahaha3.








* Hurmm kene gi kursus kawen lak 24 nie..adoyaii nyer ter pun derr...tak sabar dah ase...dah kebulur gak nak kawen  nie..hehe3. :p

Wednesday, February 22, 2012

WW : Oooiii duit, k0 kat mana????



besh layan lagu kembara ni bagi orang yang dah di kategorikan macam aku nih...huhuu3... Lagu nih aku nak tujukan pada si pemintak duit yang dah tak ade sifat kesabaran dalam diri terhadap orang yang sengkek macam aku nih...huhuu3. Pembetulan2, bukan aku takde duit tapi kekurangan duit ujung2 bulan ni...huhuu3.. Wehhhh korang tolong dermakan duit sikit kat aku.. aku malas laa nak cari sendiri...nak duk tunggu duit jatuh dari langit jerr..hahaha3. :P
duit,duit dimana kau duit.....yeyeeahh...!!!!

Tuesday, February 21, 2012

Doaku untukmu sayang

i love her s0 much

Madah ku untukmu
Kau mahu apa pastikan ku beri...
Kau minta apa akan ku turuti...
Walau harus aku terlelap dan letih..ini demi kamu sayang....

Tahukah kamu apa yang ku pinta...
Di setiap doa sepanjang hariku...
'Tuhan tolong aku..tolong jaga dia...
Tuhan aku sayang dia'....

Aku tak akan berhenti menemani dan menyayangimu...
Hingga matahari tak terbit lagi...
Bahkan bila aku mati aku kan berdoa pada illahi..
untuk satukan kami di syurga nanti...
 
hanya satu pinta ku untukmu dan hidupku..baik2 sayang ada aku untukmu... :)









 puii..puuii...puuuiiii.... aiiishh.. air liur basi abes meleleh...

huh!!! giler awie dalam sembilu...jiwang siot haku... (baru terjaga dari tid0q nih..) 
'ade lembu nak jagger..ade lembu nak jagger..ooo...' hohh..tibe-tibe!!!


*moral of the st0ry : jangan tid0 bile dengar lagu2 jiwang..kan da angau..hahah3..apekah??? best gak lagu wali band tuh..huhuu3. nk dengar klik nih..:p

Friday, December 30, 2011

Segmen Bloglist X-Change and Review Ur Blog by Kiz.Meh ler Join!

Assalamualaikum...


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Follow blog Kiz kalau rajin ( tak nak pun takpe )
2. Buat entri pasal segmen ni kat blog korang
3. Of course mesti ada blog sendiri
4. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
5. Lepas letak link, sila komen kat entri ni beserta Nama Blog and Link Blog
6. Nanti Kiz akan terjah blog korang and kalau link Kiz ada baru Kiz
akan letak link korang kat blog Kiz Garden ok.



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Buat satu entri kat blog korang pasal segmen ni 
2. Follow Blog Kiz kalau rajin
3. Letak Link Kiz Garden dalam Bloglist korang
4. Mesti ada Blog sendiri
5. Untuk join, sila sertakan NAMA beserta LINK blog korang kat bahagian comment
6. TARIKH TUTUP : 12 JAN 2012

HOW?
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan


*copypaste*






**Cube tengok entri kat atas tu... Haa ape lagi jom laa ramai2 join.. free tu.. Bukan payah mintak duit korang p0n..huhu3. Buke-buke jer bl0g pagi nih tibe2 ternampak plak ade invitation dari bl0g kizgarden kat shoutmix tuh. Ni 1st time kot aku dapat jemputan wat segmen2 macam nih...ape lagi, try masuk jelaa..huhu3.:))

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v