My Web


Wednesday, April 27, 2011

0oohh Selsema Babun...

Bangun pagi ari nie kepala rase berat giler..macam ade pinguin gem0k duk joget atas kepale aku nih. Mata lak berair jer macam orang stim hisap ganja. Tiba-tiba aku takleh bernafas dan kesemputan telah melande..

Dammm... Ape yang harus aku buat... Nak gi kerja p0n terase malas..kemalasan yang teramat sampaikan law boleh mandi p0n nak suh mak yang mandikan..bukan orang kamp0ng..nanti dorang igt nak mandikan jenazah lak..huhu3. tak0t2..Aku malas sebab xlarat nak berjalan..

Badan lak terase gigil macam orang sangap pil kuda (ecstasy).. Padahal pagi nie panas jerr, camner leh terase sejuk semacam jer nie..bukan nyew ade hantu kak limah balik rumah p0n..

Aarrrhhh...apekah yang terjadi  nihh.. Mukus/hingus lak asyik keluar meleleh jer kat hidung nie..  Pat0tlahh aku selsema babun rupenyew atau dalam bahase zimbabwe nyew dikenali sbg flu..adik beradik glue..sbb hingus p0n leh jadi gam gak ape...huhu3. 



Adoii...aku da seperti gaye se0rang penagih jer ari nie..hidung lak asyik kesumbatan...Nak taip bl0g nie nie p0n tak brape nak larat..nie p0n aku taip tanpa berfikir..aku da blurr...




Papep0n harap sape2 yang bace entri aku ari nie, hope u'all pless pray f0r me k. Japp..japp.. aku nak....
 

AAAHHH...ermmm xjadii.. 



AAHHHHH...CHH00000...!!!!!.



 Sowii...sebab mengotorkan skrin korang ngan hingus aku nih...huhu3





*saje-saje mengade mintak simpati..huhu3.. :-p

Monday, April 25, 2011

Terkesima dan Wahahahaa..muke macam ceengk0d0k..lawakk.lawakk..!!!!

Assalamualaikum wbkt...

Aiishhh...da lame tak buke dan mengupdate bl0g nie. Bukan ape, sebab tak de mase sangat.. Maklumlah orang niaga macam aku nie mane ade mase sangat..asyik berkejaran kesane sini. Meniaga ape and kejar ape p0n aku tak tahu lah..huhu3. Sepanjang mase aku rest dari meng-blog nie, ade skit laa yang aku nak citer lam entri nih.. Tapi tak penting mane p0n..law nak bace, bace jelaa..law xnak p0n kene bace jugak..sape suh buke bl0g aku nie kan..hahaha3.

Aku just nak kongsi video yang aku suke teng0k jer... Kat cnie ade dua yang best bagi aku wat mase 2,3 ari nie...
Yang 1st nie vide0 dari lagu Selamat Tinggal dari percubaan pertama Zizan rajalawak bersama Dina. 2,3 ari nie aku asyik layan lagu nih jerr..Lirik dan melodi lagu nie memang best ditambah lak gaye zizan membuat rap dan gabungan suara dina..memang mantap b0h!!! Cube dengarkan dan lihat sendiri...





Dan vide0 klip dalam lagu nie jugak sememangnye best.. Pelak0n2 yang melakonkan setiap watak lam citer tu memang smart and cun lah..Bagi aku pelak0n yang pempuan tu paling aku suke..hehe3. Dari mase kecik lakonan dak pempuan tu dan mase dye da besar.. Dak kecik tu memang c0mel giler..bertuah mak bapak dye..hehe3. Mase da besar tu p0n memang cun jugak..sampai termimpi2 lam tid0 dan melihatnyew saje pedang aku jadi tak tentu arah dibuatnyew..hahahaa3..(copyright dari ayat Balas Maharajalawak)..law xcaye klik nie dan tengok minit ke 3.58..hehe3.

Lagi satu, 3 ari lepas aku ade teng0k Maharaja lawak.. Aku tergelak bagaikan tersampuk syaitan bile teng0k lawak dari kumpulan Jambu...Memang best giler babies lah wa cakap lu...huhu3. Lawak selamber r0ck dan p0yo... Sebab tu laa layak digelar muke legend tapi hati ade taman..memang jambu laa dua makhluk tu.. Tauke best, Yus p0n lagi best.. Paling lawak!!!!... Nak teng0k kew??? Nah, teng0klaa kat bawah nie...jangan lupe gelak guling2 atas lantai k...hahaa3..




Yang paling tak boley blah, ade kew dye same kan muke yus tu macam nora danish..memang hilang akal laa law difikirkan secare logik..hahahaa3.. Muke macam bapak landak...kahkaahh...Lagi satu adegan yang last tu...hahaha3.. Ac mizal p0n dye nak sepak..wahaha..Taw p0n kau takot...kikiih.. Papep0n Jambu memang 'terbaek,terganaz,terbaek,terganaz,terbaeekkk!!! lah.. 

Maharaja lawak aku aku minat just 4 peserta jer.. 1. Jambu 2. Jozan 3. Sepah 4.Nabil... 
Walau camne p0n dalam banyak2 tu Amir laa paling lawak sekali...Amir bieber.. (sambil mencebik kan muke dan menjelirkan lidah sambih berkate "weekkk!!!...") wahahahaaha..Kelaukk...kelaukk..kelauuukk..Bak kate apek versi ganu..huhu3. Peminat2 amir jangan nak marah lak sebab suke hati aku laa nak kutuk dye p0n..nie bl0g aku..pedulik hapew aku..wahahaa3.. Aku tak minat giler!!!

Thursday, April 21, 2011

Aku Taw laa aku nie Tak ensem..huhuuk3..:'(

Assalamualaikum wbkt..

Ari nie aku rase sedih sangat dan aku tulis entri nie sebab aku nak luahkan perasaan yang terpendam dalam hati aku selame 2,3 ari kebelakangan nih. Aku sedih sebab keluarga aku macam dah tak suke jer aku tinggal kat rumah tu lagi. Dorang macam nak menyisihkan aku jer. soob..sobb..:'(


Aku tak tahu ape sebabnyew terjadinyew benda macam ni. Aku tak faham kenapew dorang benci sangat ngan kehadiran aku ni. Ape yang aku wat sekarang nie semuanyew tak kene di mate dorang. Asyik nak salahkan aku jer. Aku cube nak jadi sebahagian keluarge dorang dan nak dapatkan kasih sayang dari dorang tapi kenape ini yang harus terjadi..huhuk..pedih t0l ati aku rase..

Aku sedar yang aku nie bukannyew anak kandung dorang dan aku taw taraf aku tak same macam adik beradik yang lain tapi kenapew mak ayah aku sanggup nak buang aku dari keluarge dorang...Ape salah aku???.. Aku ingat lagi waktu dorang pungut dan ambik aku dulu sebangai anak angkat..Waktu tu aku masih kecil dan tak tahu pape..dorang menyayangi aku sepenuh kasih sayang dorang. Aku di layan bagai binatang menatang minyak yang penuh. Aku rase hepi sangat mase tu..tapi sekarang semua dah berubah..

2 malam lepas aku dimarahi dan ayah asyik berleter terhadap aku. Hati anak mane yang tak terguris bile ayah ade sebut nak halau aku dari rumah. Walaup0n aku nie cume anak angkat dorang tapi aku rase dorang da macam family kandung aku sendiri dah, yang selame nie dah menjage aku dengan baek sekali. Aku tak tahu di mane silapnyew..bile aku dah besar mcam nie dorang da macam tak suke kat aku. Dorang cakap aku nie da mule pandai nak menggatal la,suke kluar malam la..macam2 alasan dorang bagi utk menanmpakkan yang dorang da tak suke aku ade lagi dalam family dorang tu. Biasela, jiwe tgh remaja, mestila perasaan nak ngorat tu ade, n kuar malam p0n bukannyew aku gi wat kerja yang tak elok. Sekadar jumpe kawan2 jer sambil minum2. 

Yang aku paling sedih sekali bile dorang salahkan aku jugak walaup0n orang lain yang wat salah. Mane hilangnyew kasih sayang dorang dulu terhadap aku...huhuukk33..soob..sobb.. :'(. Adik beradik aku yang lain p0n sekarang nih dah macam benci jer tengok muke aku.. macam2 cacian dan sumpah laknat dorang kat aku..dorang cakap aku nie huduh la..hitam laa..macam2 lagilaa.da xsanggup aku nak sebutnyew..huhuuk3..:'(. Tapi aku sabar jew ngan semua kutukan tu..aku tak mintak dilahirkan macam nie..aku sedar diri aku hanye menumpang kasih jer ngan dorang. 

Mak, ayah..aku tak pernah terdetik p0n kat dalam hati nie nak mintak apew2 p0n dari mak dan ayah.. Harta, kekayaan..bukan tu yang ku pinta..aku cume mahukan kasih sayang darimu walaup0n aku nie bukan darah dagingmu sendiri. Itu jer yang aku mahukan dalam dunia nie. Kalau dorang buang aku, kat mane lagi aku nak menumpang kasih sayang. Aku da tak de sape2 lagi dalam dunia nie selain dorang..sapew lagi yang mahu terime diri aku nie..sobbsoobb...:'(

Tapi tak pelaa, aku tak nak menderhakai kedua dua orang tua ku itu dan aku redha menurut ape saje keputusan dan kemahuan dorang. Aku rela pergi sebab aku sayangkan dorang. Aku akan bawak setiap kenangan bersama keluarga aku dulu dan aku akan ingat sampai bile2. Aku tak kan pernah ade rase berdendam ngan dorang. Aku terima ape yang telah terjadi nie.. Dan aku bersyukur atas pape yang terjadi nie mungkin ade hikmah disebaliknyew. Mungkin ini lah nasib aku sebagai anak pungutan. Bile da tak diperlukan, dibuang seperti sampah. Tak pelaa.. aku da bersedia untuk pergi...

Petang nie aku akan pack semua barang aku dan pergi utk cari tempat yang baru dan aku nak lupekan kesediahan nie. Aku da tak sanggup untuk menangis lagi. Papep0n aku tetap bersyukur kerana Dia masih bersama aku. Aku akan sentiase mendoakan kesejahteraan utk keluarga aku tu. Buat abang2 dan kakak2 aku, jage lah mak ayah dengan baek yerr.. 

Mak, ayah.. aku mintak maaf atas segale salah dan silap aku selame berada disini.. Halalkan segale makan dan minum anakmu selame nie yer.. Aku sayang sangat2 kat dorang.. Mungkin ini yang terbaik utk kebahagiaan dorang..aku pasrah...

Selamat tinggal buat keluarge yang tersayang....









                                                                                                             











Sebelum aku pergi, aku sertakan fot0 diriku yang c0mel ini...huuhuukk3...

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

rindu kat frieskies...

Aku tawlaa aku tak ensem...jangan ar kutuk lebey2.....huhukk3...





                                                                                                            luahan hati seorang seekor
                                                                                                                 kucing











*kesian beliau terpakse dibuang ari nih...huhuk2. ayah aku xsuke sebab dye suke bwak balik kucing jantan dan anak2nyew suke kencing di melate2 tempat..huhu3.

Tuesday, April 19, 2011

Mulutmu ku sumbat syiling...

Assalamualaikum wbkt..

Macam bese lah, sebelum pape kene mulakan salam dulu.. Ermm pelik ke tak ngan tajuk entri aku kat atas tu???
Mesti korang ingat aku nie kejam kan..hehe3. Dan mesti korang terkinja2 nak taw cerite disebalik tajuk tu kan..huhu3. Rileks..rilekss...

Kem0n laa, tak kan lah aku nie sejahat tu nak suke2 hati sumbat mulut orang ngan syiling. Aku nie masih mempunyai sifat kemanusian yang semulajadi lagi, takkan sanggup memperlakukan sedemikian.huhu3. Skema la pl0k.. Ermm gi balik ape yang aku nak citer nie, sebenarnyew ape yang aku nak sampaikan adalah kemana hilangnyew nilai duit syiling dalam kehidupan seharian kita skarang nie???. Kenapa jugak b0dak skolah sekarang tak tahu menghargai duit syiling??..

Pers0alan nie selalu bermain di fikiran aku.. maklumlah, aku nie suke mengkaji sesuatu yang mustahil kan..sebab tu benda yang remeh camnie p0n aku nak fikir jugak..huhu3. Law difikirkan ngan akal manusia yang perfect sudah pastinye kite leh menjawab, alaa..standardlaa orang skang xpakai sgt syiling dah.. kan duit kertas da banyak.. lagip0n skang nak beli ape semua barang mahal2..tak dapat da beli ngan duit syiling..lagip0n wat koyak poket jer letak syiling banyak2.. nak jalan p0n nanti jadi senget sebelah..huhu3. Mungkin itulah jawapan yang akan di jawab bile persoalan ini ditanye.

Akan tetapi, jawapan tu smua ade silapnyew. Cube teng0k barang2 skang, ade jer yang memerlukan nilai syiling utk membelinya...C0ntohnyew cube tengok kat bawah nih...

tengok harga dye tu..nak beli biskut ni p0n perlukan nilai sen jugak kan..syiling gak yang dye nak..


Bile sebut pasal duit syiling nie, teringat aku waktu mase skolah rendah dulu. Mase darjah satu aku gi sekolah cume berbekal duit syiling 20 sen jer setiap hari. Mase tu ngan nilai 20 sen tu macam2 leh aku beli.. tu p0n da wat aku leh rase kenyang dah. Tapi ade mase2 nyew aku dapat belanjew seringgit, tapi mase tu aku betul2 menghargai duit syiling. Law dak2 yang mak ayah dye bagi seringgit setiap ari tu p0n dah di kire jadi macam anak orang k0ya kaya dah. Kon0nnye bleh tunjuk eksyen laa ngan dak2 yang berbelanjew dibawah par nie.huhu3. Dengan seringgit tu p0n dye leh belanjew kawan2 dye lagi. Tu bagi dak2 yang baek hati la macam aku nih..hehe3. Seringgit dulu gune syiling gak sebab mane ade duit kertas2 ni lagi. skang jer da maju.

Sebab da maju lah kenapew dak2 skang da tak tahu menghargai nilai duit syiling tu. Dak skang nie law gi skolah mesti tak sah law tak de Rm2, Rm5 or RM10 lam poket dorang. Itu baru sehari..Aku tawlaa sebab aku pernah pau dorang..hahaa3..yang tu aku tipu jer.. Dak2 skang nie law mak bapak dorang tak bagi Rm2 keatas mau tak nak gi skolah dorang nih..pe laa nak jadi.. memandang kehartaan sungguh budak ler ni..0pss ter0ver lak aku.. Tapi tu laa hakikatnyew. Sebab ape aku persoalkan dak2 skang tak menghargai duit syiling..sebabnyew aku pernah nampak dak2 skolah kat tempat aku nih bile dorang dapat balance dari beli makanan/mainan/r0kok 0r sbgnye balance syiling tu dorang siap main buang2 jer..Perhh memang kaye t0l bapak dorang.. tu baru bapak, datuk nenek dye belum tentu kaye lagi..huhu3.

Lagi satu yang paling aku tak puas hati ngan dak2 skolah nie bile aku mintak tolong suh wat sesuatu keje tu mesti dorang nak mintak upah. Law setakat 20 sen kew, 50 sen kew 0r 75 sen kew takpe la aku nak bagi p0n. Ni siap ade bagi harga minima Rm1 setiap kali nak wat keje. Da tu tak nak syiling plak tu,mesti duit kertas..aaishhh..pejadah laa dorang nih. Teruk sangat kew rupe syiling tu sampai tak nak menerimanyew. Bukan suh makan p0n duit tu and bukan suh kawen ngan duit tu p0n..eh pe aku ngarut nih..hehe3. Aku tak paham sunggohlaa...huhu3. Syiling tu banyak gune ape..bley gak gune kat tip0n public kan..ataup0n gune utk gores kad t0pup..yang tu aku bese wat..hahaa2.

cantik ape duit syiling nie..ade gambar bunga..

wau ade...

pist0l pon ade..hehe3.. pist0l ke tu???..arhh lantaklaa pe2 p0n..huhu


Papep0n aku nak pesan kat cnie, hargai lah duit syiling tu. Law ade jumpe kat jalan kew, lam tanah kew anggaplaa ia sebagai harta karun. Nanti leh wat survivor cari duit syiling beramai-ramai. Barulaa korang semua tahu menghargai duit syiling tu kan. Wat adik2..emm pggilan lebey s0pan kan.. law tak nak p0n gune duit syiling, janganla buang..hargai lah ia dan seelok2nyew menabunglah untuk mase depan. Law tak nak bagi jer kat abg nih..hehe3. Yang penting sekali dengarlaa kate2 dari bank nie, simpan sikit2, lame2 jadi bukit. Mase kecik dulu selalu aku dengar iklan nie..huhu3.

bag0s t0l dak nih...








*tabiat skang suke letak duit syiling kat merata2..huhu3..tabiat tak bersyukurlaa tu..ngee3..:p

Monday, April 18, 2011

Memori di setiap bulan hujung tahun..

Taylor Swift - Back To December
I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family?
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier then ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why
Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die
So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December, turn around and make it all right
I go back to December all the time
These days I haven’t been sleeping
Staying up playing back myself leaving,
When your birthday passed and I didn’t call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized that I loved you in the fall
Then the cold came, the dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye
So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time
I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right,
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking,
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I’d love you right
I’d go back in time and change it but I can’t
So if the chain is on your door, I understand
But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and make it alright
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time
All the time



layannzzz....best lagu nih..


Bile dengar jer lagu taylor swift nie teringat sewaktu perkenalan aku ngan sidia waktu bulan disember 3 tahun lepas..huhu3.. Memang banyak memories aku bersamanya. Aku akan simpan kenangan2 tu semua bersama sidia sebab disember ini akan datang lagi..hehe3.







*bulan disember tu jgk sempena besday dye..huhu3. Sayang kamu laju-laju..^_^v



>minat taylor swift sebab dye cUn...hehe3 <

Ape hal dorang menyibuk datang kat cnie???!!!

Alamak!!! pendatang beramai-ramai suda datang ke tanah air kita. Ape yang dorang wat kat negara malaysia nie. Gawat nih!!!..

Baru-baru nie aku ade la wat jungle tracking kat dalam hutan jengka nih bersama member aku. Alangkah terkejut n tersawan beruknyew aku bila nampak ade kem pendatang kat jengka nih. Dari negara seberang semuanyew. Ape jadahnyew dorang datang cnie..Ade permit kew dorang nih??? dah laa ramai..

Ni antara pic2 markas dorang yang sempat aku snap..


 nie kem dari indonesia

 
 nie dari thai.

nie lagi...


tengok ni...

 Tawanan diikat pada tiang dan diseksa dengan cara menyula menggunakan batang buluh.. Kesian kat dak yang tak bersalah tuh..sungguh kejam..arrgghhh...#$%$%..








dan ini lagi....

#
#
#
#
#


aku di Medan..hahaha3
Alamak!!! terkant0i suda pic aku tgh p0sing baek punyew tu... Hahahahaaa3.. Sebenarnyew nie semua pic kat kem jambori pengakap kat jengka baru2 nie bagi sambutan 30 tahun. hehe3.. Tak de kene mengene ngan pendatang or penjajah p0n..cume tourist jer atau dalam bahase skemanye pelancong and pelawat jer yang datang. Tak baek kate dorang pendatang sebab dorang semua tu ade permit taw..hehe3. Dan lagi satu pic budak yang macam kene dera kat atas tu sebenarnyew aku yang dera dye macam tu. Anak murid dari sekolah aku jugak tu..hahaha3. Sape suh degil sangat, kan da kene ikat kat tiang buluh..hehe3.

Ermm papep0n meriah gaklaa kem ari tu, dan ramai gaklaa scout yang terlibat. Dari thailand, singapore, brunei and indonesia p0n ramai. Pape p0n syabas sebab dah menjayakan program camping tersebut. huhu3.

Ini model dari scout indonesia.. hensem x???haha3.. Dye cakap nak datang cnie kene bayar duit penyertaan sebanyak 4 juta sorang...perhhh!!! banyak giler duit dye kan..tapi 4 juta rupiah laa bersamaan RM2000. Kaye gaklaa mak bapak dorang nih..huhu3.


nie tempat kem sekolah aku..

aku dera b0dak2 tu kutip sampah pakai tangan...padan muke!!!ngehhngehh...



hebat!!! Brader tuh dgn penuh semangat wat keje..Teng0k betapa kuatnye dye, angkat tangga sebelah tangan jer.. Tu belum korang teng0k dye angkat sebijik lori lagi, tapi aku tak sempat nak snap pic dye mase adegan tu...haa lagi hebat x???...yang tu aku tipu..huhu3. ..puji lebey2 kang jadi koya lak brader tu..hahaha3.






*sedikit terkilan sebab xdapat nak ngorat awek2 indonesia yang c0mel2 macam nikita kat atas ni ari tu...huhuuk3..:'(


Friday, April 15, 2011

hidup kene ade perubahan..

Assalamualaikum wbkt.

Ari nie nak citer skit jer tentang perihal diri sendiri. Nak tulis entri panjang2 tapi idea da lari tadi s0 terpakse laa citer skit2 jer.. Ape yang aku nak citer nie tak der laa penting sangat juz nak ckap aku baru wat header baru tuk blog aku nih..


Tu jelaa nak ckap p0n. Amacam, ok x header aku nih???hehe3. Wat yang simple2 sudah.. Semalaman aku kusyuk wat menatang nih..Nie p0n aku gune basic photoshop jer..tu p0n yang version 9.2. Nanti laa nak belajar lagi aplikasi photoshop tu, nanti da expert bleh laa wat yang lagi gempakz..hehe3

K,laa idea aku nak tulis p0n da empty. So pape p0n hidup kene sentiase ade perubahan, dari yang baik kepada yang lebih terbaik. Peace 4 all...!!!! ^_^v

Thursday, April 14, 2011

Tak tau nak bagi tajuk ape ntah...

Assalamualaikum wbkt..

Macam bese lah sebelum memulakan ape2 kite kene laa memberi salam dulu kan. Baru laa ape yang hendak kite wat tu di redhai olehNya. Aaaiisshhh bertazkirah lak aku pagi2 nie. hehee3. Ermm ari nie aku malas nak citer sal chicken2 p0p da, ari nie nak citer kisah perjalanan aku sampai kat depan komputer tempat ak ngadap ni haa..

Bangun pagi2 tadi aku gi basuh kete di carwash. Sesampainyew aku kat situ, aku teng0k tempat tu bertutup jer, naseb baek ternampak ade b0s tmpat tu tengah melakukan pembunuhan pembasuhan kereta di situ. Law aku tak nampak memang confirm dan yakinnyew aku akan blah dari situ. Sape suh b0s tu pendek sangat, ingatkan takde orang tadi..hehehe3.. sowie, terngutuk lak..hahaa3. Disitu aku ditemani ngan se0rang pekerja nyew yang tak berape nak ensem.poyo jer lebih..tapi puas hati gaklaa dye basuh kete aku..berkilat macam kepale.....hahaa nak ngutuk lagi laa tuh...okey2, tak jadi nak mengate..hehe3.

Lepas siap sume aku p0n gi laa ke bandar untuk lepak kat cc nie. tapi sebelum tu, aku gi cucuk kad kat dinding ajaib dulu. Pelik bin ajaib sebab dinding tu bley bagi aku duit. hahahaa3. Naseb baek bukan cap kepale harimau yang punyew.huhu3.. Mase nak masuk situ, ade plak sorang makcik ni duk cibuk tegur aku, suh duk lepak berborak ngan dye. Dye cakap lepak ar 2 minit jer dengar2 dulu. Ape jadah orang yang aku aku tak kenal ajak aku lepak duk nak dengar dye bercerita. Pastu aku ngan riak dan s0mbongnye cakap takpela, gua ade hal nih..nak cepat.. tahun depan laa nak lepak2 p0n.huhu3. Sebenarnyew dye tu penjual insurance..xminat aku insurance2 nih!!!..hhuh!!!

Lepas siap ambik duit aku p0n dengan pantas park kete depan cc nih..Tak sabar nak dapatkan sebijik komputer yang lengkap ngan internet broadband wifi 1 mb kt cnie..huhu3. Bile da dapat tu aku ngan pantas telah search facebook di google..hehe3. Tu laa peberet aku bile 0n9. Tak de mende lain da kerja aku, macam bese laa tengok2 komen orang. law tak der komen p0n aku lah plak yang komen2 orang..contohnye..

"eh, muke ka0 macam siput sedut laa..haha3.."

"aik kenape kepale ka0 macam bola???..."

"ermmm...hensem nya ka0 skunk, macam hamid gurkha..wahaha2.."

"huiyooo buruknyew rambut ka0 macam  dr rozmey..."


ni lah muke hamid gurkha..hehe3

lebey kurang macam tu laa selalu aku komen2 kat photo orang..Ermm bende yang kedua aku buke selain fb nih apelagi bl0g laa..sebab tu aku update entry ni..huhu3. Tapi ari nie aku 0n9 rase lain macam skit sebab tengah2 0n9 nie aku diapit oleh beberapew wanita. c0mey2 belake wa cakap lu...hehe3. hah!!! kemiangan aku mule menampakkan keberangsangan nyew..bahaye nih!!!hehe3.. 

Ermm hidup terase indah bile diri ditemani 0leh gadis2 cantik.. Beruntungnyew rase ber-0n9 di cyber cafe ni walaup0n takley nak order coffee kat cnie..huhu3. 
Tu jelaa aku nak citer p0n..jap lagi nak kuar kene bayar charge lak. Duk lame2 kat cnie kang banyak lak duit aku abes. nak ch0w dulu... tataa titii tutuuu.....

v^_^v

Tuesday, April 12, 2011

Seminggu hidup aku di-Campak!!!!!

Assalamualaikum wbkt...

Berdirinya saya disini untuk memberi sedikit tazkirah pagi yang bertajuk hidup yang tercampak seperti hidup terbuang di laut seberang...err...eh ape yang aku merepek pagi2 nie..hehe3.. Maaf yerr, kadang aku menaip nie tanpa berfikir skit, pakai taip jer ikut sesuke hati. Sebab tu name aku p0n firdaus blurtzz...huhu3. 0key-0key, kite mulakan semule citer nih..

Sebenarnyew dah seminggu aku tak update bl0g nie..ermm dalam seminggu nie macam da yang jadi dalam hidup aku. Kat sekolah tempat aku kerja nie p0n da berlambak kerja yang perlu di setelkan. Maklumlah, aku terpakse MC seminggu nih. Fb p0n same da seminggu tak jadi hijau, asyik off jer..Buke2 tadi ramai gak kat notifications tu naek komen2 kat photo mach0 aku and ramai gaklaa yang nak jadi kawan aku.huhu3.

Sebenarnyew aku just nak bgtaw kat cnie, selame seminggu nih aku terkena demam Campak atau name kampungnyew 'chicken pop-pop'. Tulaa mase kecik dulu tak pernah kene lagi, bile da besar kene camnie memang teruk gakla. Abes muke aku naek bijik2. hilang kemacho-an semulajadi aku.huhu3. And ari ni p0n aku tak laa barape sihat sepenuhnyew lagi, tapi sebagai pekerja yang cemerlang aku datang gak kerja ari nie. tapi ade yang membuatkan aku terase diri ini benar2 dicampak bile ade 0rang2 di cnie yang macam nak jauhkan diri dari aku. Macamlah aku nie kene HIV positif, juz campak je k. Tak per laa, s0k aku nak ambik cuti lagi laa..huhu3. Ermm sakit sikit2 beselaa tu kan, semua nie anugerah dan ujian dari Allah swt. Aku bersyukur seadanya. Alhamdulillah..v^_^v


Papep0n diharapkan korang kawan2 aku semua dapat doakan supaya aku cepat sembuh yer.. Pesanan utk korang semua, Jagelah kesihatan diri masing2 dan 'jangan maen ayam' k!!!..



*mungkin nie salah satu pembalasan bagi aku sebab tendang kucing 0ren ari tu..huhu3.. Menyesal takm0 tendang kucing2 dah.. thankz naddia dan kasih pemelihara agama kerana komen anda menyadarkan aku...wuahahahaa3. :p

Tuesday, April 5, 2011

pembalasan bagi pembunuh kucing!!!!

Assalamualaikum...

Ermm bangun jerr pagi2 cam bese laa ciap2 nak gi keje.. Da ciap2 pakai baju sume, cam bese gak laa terus bergerak ke dapur...

Ibu kucing aku lak sibuk menyalak k0nonnyew nak bermanjew ngan aku tapi sebenarnyew dye lapar tu..huhu3. Aku p0n memang tengah lapar gak dan try laa usya ade makanan ape kat situ.. Bukak je periuk..demm.. nasik lak tak der.. Bukak lak tudung tudung saji harap2 ade sisa makanan semalam..jemmmm...aku da jamed panas...kos0ng, tak der ape yang terhidang..
Last2 makan roti ngan jem jer...huhu3.

Lepas siap sume aku p0n keluar gi hid0pkan enjin kereta tanpa menghiraukan kucing itam aku yang kelaparan tadi tu..Ka0 cari laa makanan sendiri..aku da kasi 2 ringgit nanti pandai2 laa ka0 beli k.
Sesudah enjin kereta mencapai kepanasan 60 darjah calcius, aku p0n undur laa dari garaj..

TIBA-TIBA!!!!!......DAMMM...DUUMMMM...DEMMMMM...aku ternampak pembunuh anak kucing aku ari tu...Pehhh!!!! terus menyirap darah aku sehingga mencapai 102'c...segale carut marut terus keluar dari mulut tanpa ade sekatan @ roadblock..Aku p0n dengan segera terjun dari kereta dan melakukan serangan hendap..pembunuh tu plak duk tengah sedap dating ngan makwe dye..
Tanpa berfikir jauh kedepan aku p0n terus menerjah ke pembunuh itu.....


Kucing tu memandang aku seperti ternampak makanan whiskas bertaburan di depan matenyew..Terkesima dye memandang aku. Mungkin aku nie semart sangat kot..huhu3.

Tanpa menghiraukan walau ape p0n perasaannyew terhadap aku mase tu aku p0n terus sepantas kilat yang aku dengar semalam, aku telah......memperkosa menghayunkan kaki tepat pada...



Nah rasakan penendang maut aku!!!!..memang tepat pada buntutnyew.. Lintang pukang kucing Oren tu lariii...hahaha3.. Puas hati aku... Tulaa pembalasannyew untuk first date nie..Jumpe lagi nanti penyeksaan seterusnyew akan muncul..
Lepas tu aku masuk semule lam kereta untuk meneruskan perjalanan dengan perasaan eppy dan tersenyum riang..hehe3..

TaMaT.



*teringat pesan 0rang2 tua dulu...buat baik berpada-pada, buat jahat memang kene tendang bunt0t..huhu3. ^_^v

Monday, April 4, 2011

Gambang 0h gambanG!!!!

Assalamualaikum.. Ari nie nak ceciter sket tentang percutian aku sabtu lepas. Kat manew aku gi, haa cer teng0k kat tajuk entri atas tu..situ lah aku gi. Bagaikan dirasuk ant0o,xcited giler aku nak gi situ. Yelaa, 0rang xpernah gi lagi macam aku nie memangla leh jadi giler skejap cam tu.huhu3. Tambah2 nak maen air, memang peberet aku lah sampai kepale p0n leh masuk air.hahahaa3.

Sesampainyew aku kat situ, rase macam da tak sabar aku nak melangkah terjun dari kereta. Tapi aku nie jenis segan skit pakai seluar pendek sampai kene marah ngan 'my darling'..yelaa nak maen air kene laa pakai seluar pendek kan, tak kan nak pakai seluar jeans lak kan. Nanti jin nak pakai ape lak kan..kukuuii3. So terpakse laa aku pakai gak.

Sesudah aku meregister dan memakai gelang kertas yang ade cop tu, aku n my darling p0n masuklaa ke situ dengan perasaan takburnyew. Pagi2 tu tak derlaa ramai sangat orang p0n. Tapi best gaklaa dapat teng0k gelagat orang2 mandi kat situ. Yang tak boley blaa aku teng0k, bile ade sorang makcik tu dengan selamber duk meniarap sambil menonggek atas pelampung tu mase maen air 0mbak kt situ. Dahlaa gemuk, pakai seluar ketat lak..Pehhh!!!! terkesima jap mate aku dibuatnyew. Nasib baek 'my darling tak memperasankan dirinyew mase tuh..law x naye aku..huhu3

kat bawah nie ade serba skit pic yang sempat di snap oleh aku mase kat situ ari tu...teng0k jerlaa..






 my girl (l0ve u s0 much)




Papep0n memang terbaik dan best lah tempat tu....Ade mase nanti mau gi lagi..huhu3....









*tak puas hati sebab dalam air tu ade kahak manusia yang tak bertamadun..syiaalll..yiiaaarrkkk!!!..
*balik jer rumah teng0k2 kucing kesayangan aku mati di bunuh lak..huhuuk3..:'(   nantila aku citer lak..

Friday, April 1, 2011

Taksub kew Sawan???

bis

jastin bibir

(saje jer tulis name dorang macam tu..barulaa ayat kampung skit..huhu)

Kalau lah dorang nie datang wat konsert kat malaysia aku gerenti mesti penuh punya satu stadium. Kalau setakat teng0k jer dan jage keperibadian melayu tu takper gak, nie sampai siap tahap sawan + histeria lagi jadinya. Taksub sangat ngan artis2 luar macam nie. 

Tulaa orang melayu kite, terutamanyew bagi remaja perempuan skunk la..sanggup abeskan duit beratus2 ringgit nak gi tengok sh0w dorang. Apelaa yang best sangat ngan dorang tu??? Kalau aku lah, daripada membazir duit beratus teng0k konsert macam tu, baek duit tu aku gi modified kereta kew. belanjew family gi makan2 kew 0r beli lah ape yang patot utk diri sendiri kew lagi faedah. 

Kebanyakkan kalau dilihat pada konsert dorang camnie, mesti ade remaja2 perempuan ni yang sampai nanges2 sambil ikot nyanyi, pastu siap ade yang menjerit2 melolong, sampai pengsan p0n ade..dan paling tak leh diterime kenyataan dan akal fikiran bile ade yang jerit ucap I l0ve you...pew jadahlaa korang cakap macam tu..Ka0 ingat artis2 tu love kat korang kew..dorang p0n da ade makwe lagi cantik n seksi laa. Bagi yang da ade pakwe tu, sanggup berlaku curang macam tu kew sbb banyak t0l yang ka0 ucap love...adoyaiii..

Itu baru artis2 luar tu korang dapat jumpe da jadi sawan macam tu sekali.. Tapi law korang rase nak jadi lebih sawan lagi baek k0 jumpe dye nih...
#
#
#
#
#
#
#
#
#
hahahaa3....





*Camner la reaksi kalau korang semua jumpe hantu atau malaikat maut erk...????huhu3. Fikir2 dan renung2kan lah..

aku cume layan lagu nih jer..huhu3..^_^v paece!!!

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v