My Web


Thursday, January 27, 2011

HARGAI KEHIDUPAN YANG TELAH DI BERIKAN

       Kehidupan ini hanyalah pinjaman sementara. Kehidupan yang sempurna apabila kita yang telah diberikan kenikmatan hidup ini menghargainya dan bersyukur pada anugerah ilahi. Setiap manusia saling memerlukan satu sama lain untuk hidup dan apabila perhubungan itu terputus maka hilanglah kesempurnaan hidup seseorg itu. walaupon kadangkala kehidupan ini di uji dengan pelbagai rintangan dan dugaan tetapi semua itu pasti ada jalan dan cara penyelesaiannya yang tersendiri.
      Seperti juga kehidupan untuk diri aku, selalu diuji dengan pelbagai dugaan dan cabaran sewaktu meniti usia kehidupan ini. Namun semua itu harus aku tempuhi untuk meneruskan perjalanan yang bernama kehidupan ini. Kadang kala aku merasakan hidup ini terlalu sukar dan terlalu rumit. Pelbagai perkara yang harus dihadapi dan perlu cari penyelesaiannya yang sendiri. Tetapi semua itu tidak pernah sesekali mematahkan semangat aku untuk meneruskan kehidupan dan aku sentiasa mencari keindahan dan kebaikan dalam hidup ini.
      Aku bukanlah anak orang yang senang sangat dan kehidupan aku hanya sederhana tapi aku tetap bersyukur kerana telah diberikan sebuah keluarga yang baik. Bagi aku keluarga aku adalah terlalu istimewa dan mereka menjadi pelengkap untuk aku merasakan kenikmatan hidup ini. Mereka juga yang memberikan aku semangat utk terus jalani kehidupan dan menjadi sumber inspirasi untuk aku berjaya dalam apa jua yang aku buat. Tanpa mereka mungkin aku tiada didunia ini dan tanpa mereka aku tak kan dapat jalani kehidupan ini sendirian. Keluarga adalah salah satu perhubungan yang terlalu penting bagi seseorang itu untuk terus dapat mengecapi hidupnya. Oleh itu,aku sayangkan keluarga aku.
       Dengan itu kita semua haruslah menghargai kehidupan yang telah diberikan ini dan hargai apa yang telah kita ada sekarang. Bagi aku kehidupan ini bukanlah sukar jika kita pandai menjalaninya. Setiap dugaan dan cabaran itu bukanlah sbg penghalang untuk kita teruskan hidup didunia yang sementara ini, jadi hiasilah kehidupan kita dengan keindahan dan keceriaan serta banyakkanlah berdoa kepada Nya semoga hidup kita ini sentiasa diredhai. Bak kata pepatah orang yang xmenghargai kehidupannya,hdupnya akan tidak akan bermakna dan sentiase tersesat manakala orang yang menghargai kehidupannya,hidupnya sentiase berlandaskan garis yang betul dan sentiasa bersama orang2 yang cemerlang.. Jadi, fikir2la sendiri utk kehidupan masing-masing.

     Inilah serba sikit yg dapat aku kongsikan utk semua. Kalau ade kelemahan tu aku akan perbaiki lagi. Harap dimaafkan law ade salah n silap kata. Pape pon bagi aku "Life is Simple". Aku sudahi dengan
                                                         Assalamualaikum wbkt....

glitter graphicsglitter graphics








Idea/Tulisan : Firdaus Blurtz


Wednesday, January 26, 2011

PERMULAAN YANG TIADA PENGHUJUNGNYA

Pada tanggal 26 januari 2011 bersamaan hari Rabu bermulanya aku sebagai blogger. dulu aku pernah dengar org suke wat n tulis blog nie..pada fikiran aku, aku berfikir sejenak, 'best sgt ke tulis kt blog n ade blog nie???'.. aku cume rase blog ni ssuatu yg xbest n xde faedah pape pon.. Mase tu aku cume lyn sosial network jer sperti facebook,friendster,myspace n mcam2 lglaa..
    Ermm tp bila lama2 n semakin ramai org yg aku tgk org da mula lyan n wat blog aku p0n cubelaa nk taw ape yg best sgt sal blog nie..sampai skolah aku pon da ade blog sendiri..yg paling aku pelik n teruja bile dak skolah tmpat aku keje pon da ade link blog sndri..mmg hebat laa dak2 zaman skunk nie..huhu3..
    Bila sahaja aku dpt taw n dengar wat blog nie boleh menjadikan seseorg tu menjadi jutawan, tibe-tibe ati aku lg rase semngat nk wat n ade blog sendiri..tp xlaa smpai trfikir nk jd jutawan tu..wat blog ni p0n just suke2 jer.. Lagip0n aku tgk, n slepas dikaji sndri oleh ku..hehe3..blog ni salah satu juga medium untuk kita share ape2 @ luahan hati kite sendri..kt blog jgk kite leh promote brg2 jualan kew,kongsi msalah kew n cerita kite sndri kew n ape2 jela yg trlintas kt fkiran kite leh tulis kt cnie..mmg sy0klaa plak..^_^
    Dan tibanyew ari nie lam sejarah hdup aku,aku memulakan dri sbg blogger. inspirasi aku nk wat blog ni tercetus bile aku sndri mnolong kwan aku mmbuat blognyew..jd aku p0n xnk jd mcm org ketinggalan zaman sgt n xnk org kate keje ngn kmputer tp blog pon xtaw..ase dop besh ar gitu ye dop..hehe3..
Disini laa permulaan yang akan aku teruskan hingga tiada penghujungnyew..harap pembaca dpt mmberi sokongan pda org yg bru nk belajar ni yerr..hehe3..
   Rasenyew ckup sampai sini dulu coletah dri aku utk semua..yg baik itu dtg dri Allah n yg kurg tu dtg dri diri aku sendri..dan ini aku memohon beribu kemaafan andai tersalah,tersilap,terkasar,tersasul,terbabas n ter-ter yg sewaktu dgnnye..hrap dimaafkan..
    Dgn ini aku abeskan ngn satu pantun.. 
                    "burung helang terbang tinggi diatas
                      jatuh seekor mati menyembah bumi
                         kalu korg rase xpuas
                         TUNGGU!!! nnti aku post lagi.. "^_^v




Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v