My Web


Tuesday, July 19, 2011

Lame tak jenguk Blog..

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua geng2 di bl0g,di planet zorag0n mahup0n planet2 plut0 dan alam maya sana sini.. Aiish..dah lame rasenye tak buke blog nie.. Penuh dah dengan sarang semut wat projek kat sini..Tulaa, salah aku jugak,ari tu mase last update blog aritu aku gi minum air manis kat sini..pastu tertumpah lak..tu yang semut2 nie naik kepala tu.. Seb0k la kao cik semut2!!!... Tapi aku suke teng0k semut betina sebab dye lebih besar dari semut2 yang lain..orang laa yang cakap law yg besar antara semut lain tu dipanggil semut permaisuri dye. Aik..citer semut plak dah yang keluar..ahh..lupekan2..

Sejak 2,3 menjak nie diri nie banyak sangat diberikan tugas. Sebagai pekerja yang pr0fesional dan sentiasa proaktif,mestilah kene menjalankan tanggungjawab tu dengan penuh berhemah..huhu3.. Itu lah sebabnye lame tak dapat nak mengupdate blog nie...busy telah mengatasi tahap kerajinan idea aku untuk menulis entri2 yang baru. Jadi dunia blog p0n hilanglah sekejap dari tanggungjawab aku..huhu3.

Ok,laa berbalik ape yang telah aku wat dalam 2,3 ari lepas aku nak citer sikitlah.. 2 ari lepas adalah ari kawen member waktu aku sekolah dulu. Tak sangka um0 baru mude2 macam aku dah jadi suami orang..meriah plak tu ari persandingan dorang. Al-maklumlah pendapatan tinggi,bolehlaa kawen cepat. Ermm macam aku nie, entah laa bile plak..masuk angin keluar asap jelaa kot. Dah kebulur nak kawen jugak ni..hehe3.

Semalam, ermm semalam aku wat pe erk??? eh macam diari lak tulis kisah dan laporan harian diri sendiri.. Ahhh..lantaklaa!!! blog aku,bukan blog mak bapak tiri sebelah laki pakcik nenek ka0 kan..huhu3. opps sori,terkasar bahase plak. Bukan ditujukan kepada sesiapa ok2..hehe3. Sebenarnyew semalam aku nak citer laa hobi terbaru aku..ermm..ishh malu lak nak citer... Sebenarnya aku mule berjinak dalam pembacaan novel nie..hahak3..kotrang jangan gelak k..nanti aku pancung baru taw..hehe3. Semalam dua novel aku dah bace dalam mase sehari jer.. mesti korang akan kate, "eleh..bace sinopsis jelaa tu or bace dah tengah pastu bace yang last sekali..memang laa cepat.." tapi korang silap..aku bace satu2 sampai abes muke surat dye taw.. baru laa leh faham citer dalam novel tu..huhu3. Biaselaa dulu bahasa melayu dalam pembacaan dapat A+ x1000 tu yang setakat novel ade 500 ratus muke surat leh bace sehari je tu.. hahak3..riak pulak dah..aisshh tak baek2..gurau jelaa. Nak taw aku bace novel ape??? Ermm novel nyew adelah yang bertajuk Adam & Hawa keluaran Alaf 21.. Sebenarnyew novel tu dah lame adik aku beli, tapi semalam aku ternampak novel tu terbiar je macam tu tak der orang nak bace, tu yang cube try bace tu.. Lagip0n dengar citer novel tu hebat dan femes. Sekali bace terus layan, lent0k abes ngan citer dye. Adoyaiii.. Sape2 yang pernah bace novel tu mesti tahu citer dye best or tak kan.. Ermm lagi satu aku bace novel cinta gaklaa, tajuk dye Cinta Abadi.. Layan novel2 macam nie best gak kadang2..asyik jadi jiwe keras jekan..sesekali jiwe tisu ape salahnyew..keluar gak air mata kelakian nie dibuatnyew..huhu3.. malu2..sedey sangat kon0n..ptuuiihh!!!hehe3.

Oklaa, abes citer sal tu.. tapi nak tambah sikit lagilaa..lepas aku abes bace novel aku p0n saje2 jelaa try search kat tenet sal novel Adam & Hawa tu..sekali baru dapat tahu yang novel tu terpilih untuk dibuat adaptasi ke drama pulak..macam citer Nora Elena tu laa..huhu3.. mesti gempak abes nanti law keluar drama tu plak..huhu3. K,laa abes pasal novel, sekarang aku nak citer pasal keje aku yang tak siap2 lagi.. Penat gak bile keje bertimbun banyak macam nie pastu kene siapkan cepat plak..adoyaii.. Biase lah keje laa katekan..bile takder keje bolehlaa layan2 movie or tid0 kat ofis nie..bile ade keje,,nah ambik ka0..satu fail penuh ngan maklumat kene wat laporan..p0ning kepal0 den.huhu3. SSQS(Smart School Qulification Standard) nie memang keje yang memenatkan. Tapi takperlah, dah keje..wat aje lah..tak baek merungut2..bt0l tak kawan2???hehe3.

Ermm es0k mahu ambik cuti plak,memandangkan bebanan keje yg banyak nie jadi aku dah ambik result untuk gi rehat2 sambil jenjalan. Tapi tu laa, member2 kat ofis nie bile dengar aku nak ambik cuti jer s0k ade plak yang macam mengeluh..penting sangat ke aku nie??hehe3.. Takderlah, mungkin sebab dorang bosan kot law aku takder, jadi takder genglaa dorang nak lepak s0k kan.. Ermm tapi ade gak yang ambik kesempatan, suruh aku beli macam2 barang2 ict kat KL sok.. Macam taw2 jer aku nak gi LowYatt..huhu3..tapi takper..tolong orang tu kan satu ibadah..Bile kite ikhlas wat ibadah tu maka bertambah2 laa pahala yang kite dapat..betul tak??? :p

K,laa tu jelaa citer aku untuk entri kali nie.. Alhamdulillah masih update gak blog aku nih akhirnya..huhu3. Harap2 lepas nie cik semut2 tu tak berani dah datang kat sini wat sarang..sebab aku dah tangkap permaisuri dye pastu nak wat main laga2 ngan semut itam yang dalam tanah tu..hahahak3. Padan muke ka0 semut!!!..:p
k,laa harap korang sudi membaca. Tak nak follow p0n takper janji bace k..hehe3. 0k,sehingga bertemu lagi di entri akan datang..(bile laa plak aku ade mase nak update blog lagi..huhu3). :)







*S0k nak jalan2 kat KL nak tengok BERSIH....nya bandar KL..hehe3 :p

5 comments:

Raden said...

skrg org kawen awal tau..member aku da jadi mama da...aku nie ntah bile la

FirdAus BluRtz said...

tulaa targetnyew...tp..ermm pitih dop ader lg..huhu3..xtahulaa bile...samelaa nasib yerk,kebulur nak kawen gak..hehee3 :p

ayanuts said...

xpe..xpe..sy doakn incik firdaus murah rzki slalu..so blh laa kawen nnti

Liyana Zahim said...

Nti beli novel itew yewww... Euuwwww yewww.. Hahahahha~

FirdAus BluRtz said...

ayanuts: time kasih...harap2 juge sebegitu..huhu3..


Liyana Zahim: ok..tapi bagi special price okey!..hehe3

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v