My Web


Tuesday, April 12, 2011

Seminggu hidup aku di-Campak!!!!!

Assalamualaikum wbkt...

Berdirinya saya disini untuk memberi sedikit tazkirah pagi yang bertajuk hidup yang tercampak seperti hidup terbuang di laut seberang...err...eh ape yang aku merepek pagi2 nie..hehe3.. Maaf yerr, kadang aku menaip nie tanpa berfikir skit, pakai taip jer ikut sesuke hati. Sebab tu name aku p0n firdaus blurtzz...huhu3. 0key-0key, kite mulakan semule citer nih..

Sebenarnyew dah seminggu aku tak update bl0g nie..ermm dalam seminggu nie macam da yang jadi dalam hidup aku. Kat sekolah tempat aku kerja nie p0n da berlambak kerja yang perlu di setelkan. Maklumlah, aku terpakse MC seminggu nih. Fb p0n same da seminggu tak jadi hijau, asyik off jer..Buke2 tadi ramai gak kat notifications tu naek komen2 kat photo mach0 aku and ramai gaklaa yang nak jadi kawan aku.huhu3.

Sebenarnyew aku just nak bgtaw kat cnie, selame seminggu nih aku terkena demam Campak atau name kampungnyew 'chicken pop-pop'. Tulaa mase kecik dulu tak pernah kene lagi, bile da besar kene camnie memang teruk gakla. Abes muke aku naek bijik2. hilang kemacho-an semulajadi aku.huhu3. And ari ni p0n aku tak laa barape sihat sepenuhnyew lagi, tapi sebagai pekerja yang cemerlang aku datang gak kerja ari nie. tapi ade yang membuatkan aku terase diri ini benar2 dicampak bile ade 0rang2 di cnie yang macam nak jauhkan diri dari aku. Macamlah aku nie kene HIV positif, juz campak je k. Tak per laa, s0k aku nak ambik cuti lagi laa..huhu3. Ermm sakit sikit2 beselaa tu kan, semua nie anugerah dan ujian dari Allah swt. Aku bersyukur seadanya. Alhamdulillah..v^_^v


Papep0n diharapkan korang kawan2 aku semua dapat doakan supaya aku cepat sembuh yer.. Pesanan utk korang semua, Jagelah kesihatan diri masing2 dan 'jangan maen ayam' k!!!..



*mungkin nie salah satu pembalasan bagi aku sebab tendang kucing 0ren ari tu..huhu3.. Menyesal takm0 tendang kucing2 dah.. thankz naddia dan kasih pemelihara agama kerana komen anda menyadarkan aku...wuahahahaa3. :p

2 comments:

n!cK said...

ooo...ini rupenye penendang kucing yg berjaye tuh..nyahaha...smge cepat sembuh!!:)

FirdAus BluRtz said...

hehe3..sy laa orang tuh..haha3.. sape suh kucing tu jaat sgt..huhu3. 0k, thankzz..^_^v

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v