My Web


Thursday, March 17, 2011

0rang yang terlampau bengap 0r pandai????

Tersebutlaa kisah..Di sebuah kamp0ng ade 2 orang sahabat yang bernama Jint0l (bukan name sebenar) dan
Kunt0i (bukan name sebenar jgk). Di0rang kawan baek lame dah. Sejak dari sperma dalam per0t lagi.
Satu hari 2 orang sahabat ni berpakat laa nak berhijrah ke bandar untuk cari kerja. Setelah habis berbincang segale2 strategi,dan plan untuk ke bandar tersebut mereka p0n menyatakan lah hasrat mereka tu pada ibu diorang masing2.

Setelah ibu masing2 setuju mereka p0n bersiaplah untuk ke bandar seperti yang dirancangkan. Sebelum mereka berambus berangkat dari kampung tu, ibu mereka telah memberikan sedikit bekal makanan untuk bekalan semasa di hari tua perjalanan nanti. Mereka xdiberikan duit yang banyak, maklumlah keluarga dahla miskin,daif lagi hina pulak tu..duit mereka cukup2 jer utk tambang bas pergi jer. Balik,pandai2 la kau..tak dapat den nak nolongnyew..huhu3

Selepas berpeluk tampar cium ngn ibu masing2, maka bermulalah perjalanan 2 sahabat itu untuk ke bus stand. Tapi memandang bus stand terletaknya jauh lagi, maklumlah mereka tu dalam kampung kawasan pedalaman,dahla jauh,ulu plak tu.Semua keturunan penan jer duk situ. Ibarat 0rang skunk ckap kat member sndiri law dye macam pelik dengan sesuatu tu.." Ulu bet0l laa kau xpernah teng0k benda nih!!! mcam tu laa lebey kurang.
0k,sambung balik..
Lepas mereka penat berjalan tu, jadi masing2 berpakat singgah kat kedai makan Pak Ali dulu untuk menghilangkan penat dan haus di tekak. Maka Pak Ali p0n datanglaa untuk ambik order..



Pak Ali : Macam pernah ku lihat diorang nih tapi dimana yaa..(bercakap smbil pelik seperti babun lihat taiknyew sendiri)..
Yaa, kamu berdua mau order apew??

Jint0l : Bagi saya air teh 0 ais satu yer pakcik..

Kuntoi : capucino ade pakcik??..(ape kelas teh 0 ais..kat umah pon ade)sambil berkate lam hati. haa xpela, bagi jela air kosong satu..

Pak Ali : Laa...ermm w0keh siap!!!.. Makan pulak???

Jint0l/Kuntoi : xperla pakcik..tahun depanlaa kitaorang order..

Pak Ali : pelawok sungg0h.. ok, nanti air sampai. tunggu kejap yer.

Selepas air diberikan. mereka p0n menghirupnyew ngan penuh asyik. Pastu di0rang terasa lapar dan membuka la bekalan masing2. Pak Ali yang ternampak, dengan lagak se0rang gangster datang hampiri mereka..

Pak Ali : Kamu tak boley makan bekalan sendiri di kedai aku nih!!! (dengan nada yang penuh marah)

Jint0l/Kuntoi : kenapew plak pakcik?? salah kew?? (penuh kehairanan bin pelik)

Pak Ali : Salah laa!!! Kamu dahlaa order air jer kt kedai aku..dahla air murah..pastu kamu makan makanan sendiri lak kat sini. Ingat kedai nie aku xbayar sewa kew hape??!!
muka cam tahan taik jew...


Maka setelah melihatkan Pak Ali yang marah bagaikan dirasuk hantu tu, mereka p0n menukar bekalan antara satu same lain.

Jint0l : Kami tak makan bekalan sendiri pakcik..saya makan bekalan makanan dye, dan dye plak makan bekalan saya. Fair bukan?? (dulu ambik gak english education)..

Pak Ali : Arrgghhh....@#$%$^$%^%^& (sambil menghantuk2kan kepale di tiang kedainyew itu)

Jint0l/Kuntoi : (Padan muke kau orang tua..)

TaMaT.
hiasan semata-mata



No comments:

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v