My Web


Wednesday, March 30, 2011

Muka ka0 macam neNek lah!!!!

Assalamualaikum.. Sebelum aku nak citer panjang2 dalam entri kali nie, aku nak tanye satu soklan dulu..ape perasaan korang law ape yang kite wat tu dikondem2 @ di perlekehkan oleh orang lain???..mesti marah tahap gaban kan. Bagi yang berjiwe tisu mungkin akan rase sedih kan..

Tu lah yang terjadi kat aku ari nie. Dahlah ari nie sekolah tempat aku kerja nie ade program bahase inggeris. Banyak gakla sekolah yang masuk, tapi bukan program tu yang menjadi persoalan aku skunk nie. Yang aku rase tak puas hati bile ade s0rang cikgu tua, name dye pe ntah (tenuk kot) aku malas nak ambik taw suke suki ati dye jerk kutuk2 aku. K0n0nnyew tak berpuas hati dengan pengurusan sistem siaraya yang aku handle mase tu. 

Dahlaa asyik ingatkan aku and mengajar aku jer suh pasang volume muzik tu camner. Macam laa dye tu terer sangat. Law ka0 rase hebat sangat napew tak ka0 jer yang wat kerja tu semua. Then yang menjadi sikit kekecohan tu bile persembahan dak2 sekolah dye nak mule. Dan2 jer mase tu plak laptop wat hal. Bukan salah aku p0n,jadi aku tukarla laptop yang lame skit..kire taraf nak uzur skitla tapi power lagi..pakai tongkat ali kot..huhu3. Aku tengok muke cikgu tu da nak jadi singe tua da mase tu. Memang muke tak ley bla.

Mase main lagu tu ok ag, tapi tibe lagu second dye jadi slow plak pastu lekat2. Ermm ape lagi cikgu tua tu terus la datang kat aku macam muke kucing ilang anak. Tibe2 lak dye gi s0und kat aku. 
Mau tak terbakar mase tu beb. Naseb baek aku leh c0ntrol lagi ati nie. Law tak lame da kasut aku nie lepas dalam mulut dye. Macam sial jerk perangai, kutuk2 and marah2 aku lak. Dye leh cakap...

cikgu tua bebal : apsal jadi slow lak muzik tu!!! kan dak2 saya da tak dengar muzik, abes dah lari tak ikot tempo!!!! (dengan nada marah)

Aku : Mane sy taw. Tadi muzik mule2 ok jer, manela sy taw jadi slow lak muzik kedua dye tu. Tak der lak orang yang bgtaw. Ni p0n sy da tolong ejaskan balik volume dye.

cikgu tua bebal : Tu laa..kan baek panggil sk BP jer wat nie semua!!!(dengan nada yang sinis)

Aku : Aahhh!!..Mane sy taw da dorang nak wat kat sini. Sy ikot arahan jer..(gi jahanam laa ka0 rang tua, nak kondem2 sekolah aku lak).

Lepas tu aku da tak layan n wat2 tak dengar je ape yang dye ckap. Lantak ka0 laa membebel and mencarut sorang2, pedulik hapew aku. Ka0 bukan mak aku, law ka0 mak aku p0n aku tak mengaku ka0 mak aku.wahaha2.
Mase tu memang aku da angin giler satu badan dah. Aku teng0k cikgu tu kecik besar kecik besar jer. Smackdown kang baru taw!!!.. Perangai dan muke dye memang buruk n semua cikgu2 sekolah aku tak suke ngan cara dye tu. Semua pakat2 ngutuk. 

Naseb baek aku bukan kerja sekali ngn ka0 wahai cikgu tua oii..law x penatlaa nak layan perangai ka0 yang serupa nenek tu. Padan muke sekolah ka0 dapat no 3. Ambik ka0 pembalasannyew!!! Puas hati aku.. Aku teng0k muke kau macam neNek di bawah nie..
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#



Nah hambik ka0!!!!!



*pesanan wat cikgu tu.. laen kali law datang sekolah orang jangan nak cari pasal atau nak tunjuk hebat. Ka0 bukan hebat sangat walau bergelar cikgu sekalip0n. Law aku tumbuk muke ka0 gerenti lebam jugak kan.. Law nak kondem2 orang tengok la dulu sapew yang ka0 kondem tu. Jangan maen sedap mulut ka0 jer..Harap ka0 sedar ngan apew yang ka0 da wat..

No comments:

Cuba klik dulu

Kongsikan Bl0g anDa diSini..^_^v